Reserve Piqué laat zich volledig gaan: "Ik schijt op je moeder"

9 november 2022, 08:20

Gerard Piqué heeft tijdens zich tijdens zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona nog één keer van zijn slechtste kant laten zien. Hoewel de centrumverdediger niet in actie kwam, kreeg hij na 45 minuten een rode kaart van scheidsrechter Jesus Gil Manzano. Piqué en Manzano zullen hoogstwaarschijnlijk nooit vrienden worden.

FC Barcelona beleefde een uitstekende start van de week. De ploeg van Xavi Hernández won afgelopen zaterdag met 2-0 van Alméria en veroverde daardoor in ieder geval tijdelijk de koppositie. Real Madrid kon die maandagavond heroveren, ware het niet dat de regerend landskampioen met 3-2 onderuit ging bij Rayo Vallecano. FC Barcelona begon daardoor als koploper aan het uitduel met Osasuna. Dat de laatste wedstrijd voor de start van het WK een lastige zou gaan worden, werd al vroeg duidelijk. FC Barcelona kwam immers al na zes minuten op een achterstand. Tot overmaat van ramp werd topscorer Robert Lewandowski na 31 minuten met tweemaal geel en dus rood van het veld gestuurd.

De beslissingen van scheidsrechter Manzano schoten bij FC Barcelona en vooral Piqué in het verkeerde keelgat. De verdediger had afgelopen zaterdag afscheid genomen van Camp Nou, maar nam gisteravond nog wel gewoon plaats op de bank. Na het rustsignaal zocht Piqué Manzano op om hem duidelijk te maken dat hij het niet eens was met diens beslissingen. Dat heeft Manzano geweten. "Heb je gezien wat voor corner je tegen ons gegeven hebt? Jij bent de scheidsrechter die ons, met voorsprong, het meest tegenwerkt. Het is verdorie een schande, ik schijt op je f***ing moeder!", schijnt Pique te hebben gezegd.

De Jong

Daarvan was Manzano natuurlijk niet gediend. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt reservespeler Piqué een rode kaart te geven, waardoor Xavi de verdediger geen laatste invalbeurt kon gunnen. Voor FC Barcelona eindigde de avond in ieder geval rooskleurig. Pedri maakte al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker en Raphinha kopte de Catalanen in de slotfase zelfs naar de overwinning. Met een bijzonder fraaie assist op de winnende was er een hoofdrol weggelegd voor Frenkie de Jong. Mede dankzij de geniale ingeving van de Nederlander won Barça met 1-2 en bedraagt de voorsprong op Real Madrid momenteel vijf punten. De Madrilenen kunnen het gat donderdag verkleinen tot twee punten, maar dan moeten ze wel zien te winnen van Cádiz.

Bekijk ook: Frenkie toont WK-vorm met fabelachtige Barça-assist

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen