WK in gevaar? Denzel Dumfries valt geblesseerd uit bij Inter

13 november 2022, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denzel Dumfries is daags voordat hij zich in Zeist moet melden bij het Nederlands elftal geblesseerd uitgevallen bij Internazionale. Dat gebeurde in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Atalanta.

Dumfries kreeg in de slotfase van de wedstrijd last van zijn knie en besloot in de 71ste minuut de bal zelf buiten te spelen, om vervolgens met zijn handen voor zijn hoofd naar de grond te gaan. Vlak daarna werd de Nederlandse rechtervleugelverdediger vervangen door Raoul Bellanova. Over de ernst van de blessure is vooralsnog weinig bekend. Het feit dat Dumfries echter niet ongeschonden uit het duel met Atalanta is gekomen, moet bondscoach Louis van Gaal zorgen baren. 

Wordt Dumfries niet fit genoeg bevonden om mee te kunnen naar het WK in Qatar, dan kan Van Gaal nog een vervanger voor hem oproepen. De keuze van de bondscoach zou dan zomaar kunnen vallen op Devyne Rensch, die van de dertien afvallers de enige is die weleens op de rechtsbackpositie speelt. De basisplaats van Dumfries zou overgenomen kunnen worden door Jeremie Frimpong, al kan ook Jurriën Timber als rechtervleugelverdediger uit de voeten.

Zege voor Inter

Het uitvallen van Dumfries was een smetje op de 2-3 zege van Internazionale tegen Atalanta. Ook Stefan de Vrij, Teun Koopmeiners en de niet-geselecteerde Hans Hateboer verschenen aan de aftrap. Marten de Roon, die morgen in Zeist wordt verwacht, maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van Atalanta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen