Jans op zijn hoede voor Fortuna: "Beschikken over het fenomeen"

29 december 2022, 13:11
Jans op zijn hoede voor Fortuna:

FC Twente neemt het na de succesvolle week in Europa op tegen Fortuna Sittard. Ron Jans weet dat het zeker geen gemakkelijke klus wordt om de Limburgers te verslaan. Vorig seizoen trok Twente tegen Fortuna namelijk tot twee keer toe aan het kortste eind.

"Tegen Fortuna kunnen we eigenlijk alleen maar winst boeken", blikt Jans vooruit op de clubwebsite. "Het is de enige ploeg waarvan we vorig seizoen tweemaal hebben verloren. Aan ons de taak iets recht te zetten. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Zij kunnen goed op resultaat spelen. Dat hebben ze vorige week tegen Ajax laten zien. Daarnaast beschikken ze over het fenomeen Burak Yilmaz."

Twente heeft een drukke week achter de rug. Afgelopen donderdag kwam de ploeg van Jans nog in actie in de derde voorronde van de Conference League. Na een verrassende 0-1 achterstand werd FK Cukaricki uiteindelijk met 4-1 verslagen. "Na de 0-1 dreigde zelfs nog even een grotere achterstand. Na de treffer van Robin Pröpper kregen we grip op de wedstrijd en zijn we niet meer in de problemen geweest. Het was een mooie avond met een fantastisch publiek. De supporters hebben de ploeg geweldig ondersteund."

Zondagmiddag trappen Twente en Fortuna om 14.30 uur af in de Grolsch Veste. De gastheer won vorige week op bezoek bij NEC met 0-1, terwijl de bezoekers in eigen stadion met 2-3 verloren van titelhouder Ajax. Twente heeft een drukke periode voor de boeg. Na het treffen met Fortuna worden de pijlen gericht op Fiorentina, de tegenstander in de play-offs van de Conference League. De Tukkers beginnen met een uitwedstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen