'Ten Hag slaat twee vliegen in één klap: verdedigers vertrekken bij United'

21 december 2022, 16:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aaron Wan-Bissaka staat op het punt om te vertrekken bij Manchester United. De 25-jarige rechtsback kwam in de zomer van 2019 nog voor ruim vijftig miljoen euro over van Crystal Palace, maar is sinds de komst van trainer Erik ten Hag helemaal uit de gratie geraakt in Manchester en mag dus op zoek naar een nieuw avontuur. Dat is goed nieuws voor Ten Hag, want naast Wan-Bissaka vertrekt er mogelijk nog een overbodige verdediger, waardoor er financiële ruimte ontstaat voor een nieuwe aanwinst.

Sinds zijn overstap naar United wist Wan-Bissaka in zijn eerste twee seizoenen een basisplaats af te dwingen, maar naarmate de seizoenen vorderden, werden zijn prestaties minder. Vorig seizoen was de Engelse rechtsback goed voor twintig wedstrijden in de Premier League, terwijl hij dit seizoen nog meer één keer in actie kwam in de Engelse competitie. Hoewel Wan-Bissaka in de afgelopen twee oefenwedstrijden van United wel speeltijd kreeg, zou Ten Hag een duidelijke voorkeur hebben voor de Portugees Diogo Dalot en werd zelfs ex-Feyenoorder Tyrell Malacia, die normaal gesproken als linksback speelt, op die positie uitgeprobeerd.

Een vertrek ligt daarom in de lijn der verwachting voor de rechtsback. De belangrijkste gegadigde om Wan-Bissaka uit zijn lijden te verlossen, is zijn oude club Crystal Palace. Wan-Bissaka is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Londense club en brak in het seizoen 2018/2019 definitief door. Volgens TalkSPORT concurreert Palace momenteel met Wolverhampton Wanderers voor de komst van Wan-Bissaka, die nog een contract heeft tot de zomer van 2024. Zowel een verhuur als een definitief vertrek zouden volgens United tot de mogelijkheden behoren.

Maguire op weg naar de uitgang

Ook Harry Maguire zou zomaar zijn laatste duel voor The Red Devils, al gespeeld kunnen hebben. Volgens the Daily Express staat de veelbesproken verdediger in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur, die Maguire van zijn pijnlijke situatie in Manchester zouden willen verlossen. De 29-jarige Engelsman begon dit seizoen nog als aanvoerder onder Ten Hag, maar verloor al snel zijn basisplaats en kan momenteel niet meer rekenen op speeltijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen