Trainerskerkhof na WK in Qatar: voor vierde bondscoach al einde

2 december 2022, 20:55

Het wereldkampioenschap in Qatar laat zijn sporen wel na voor diverse bondscoaches. Voor Louis van Gaal is het algemeen bekend dat het zijn laatste kunstje is bij Nederland, maar voor veel andere trainers was dat het op voorhand in elk geval niet. Na de uitschakeling kondigde de bondscoach van Ghana echter zijn afscheid aan en dat was zeker niet de eerste dit toernooi.

Otto Addo bevestigde dat hij na de uitschakeling in Qatar terugkeert als assistent-coach van Borussia Dortmund. Die functie had hij al, maar tussendoor deed hij het toernooi met Ghana. De uiteindelijk teleurstellende uitschakeling van Ghana is overigens niet eens de reden van zijn vertrek. "Ook als we het WK hadden gewonnen, was ik terugekeerd. Dat doe ik vanwege mijn familie", zei hij na de nederlaag tegen Uruguay.

Eerder al besloot Roberto Martínez op te stappen als bondscoach van België na de teleurstellende exit. Ook Gerardo Martino van Mexico besloot na de uitschakeling in de groepsfase dat hij opstapt in zijn functie. In principe vertrekt Diego Alonso van Uruguay ook: zijn contract liep namelijk af na dit toernooi en na de uitschakeling lijkt de kans op verlenging klein.

Lees ook: 'Crisisoverleg bij Duitse voetbalbond

Twijfels over bondscoaches

Vier trainers zijn dus al vertrokken, terwijl de groepsfase van het WK nog niet eens klaar is. Ook is er nog een aantal twijfels: de DFB zou flink twijfelen aan de positie van de Duitse coach Hansi Flick, terwijl de Deense bondscoach Kasper Hjulmand ook aangaf zeer te twijfelen over zijn aanblijven na de teleurstellende laatste plek. Ook de DBU liet weten nog te twijfelen over de toekomst. Voor Félix Sánchez van Qatar gold hetzelfde: "Ik moet reflecteren", zei hij na de nul behaalde punten in de groepsfase.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen