Onana en Inter verspelen zege door pijnlijk eigen doelpunt Dumfries in extremis

7 januari 2023, 23:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is geen goede voetbaldag voor Nederlandse internationals in het buitenland. Internazionale heeft zaterdagavond op pijnlijke wijze puntverlies geleden in de uitwedstrijd tegen AC Monza. In een wedstrijd waarin Inter tot twee keer toe op voorsprong kwam moest het uiteindelijk door een eigen doelpunt van Denzel Dumfries genoegen nemen met een punt: 2-2.

Al na tien minuten kwamen de Milanezen op voorsprong. Verdediger Matteo Darmian wist bij de tweede paal de openingstreffer er in te werken, maar de voorsprong bleef niet lang staan. Het was een kwestie van seconden voordat de thuisploeg weer op gelijke hoogte kwam via Patrick Ciurria. De Argentijnse spits Lautaro Martinez bracht op zijn beurt de club in het zwart en blauw weer op voorsprong, deze stand bleef ook lang op het scorebord staan.

In de blessuretijd zocht Inter vooral verdedigende oplossingen, waardoor de wedstrijd ongekend spannend werd. Het was pompen of verzuipen voor Monza, maar Denzel Dumfries hielp ze een handje door de bal achter André Onana te koppen. In de 92e minuut kwam een voorzet van rechts ongelukkig op het hoofd van de Oranje-international, waardoor de volle buit in rook op ging. Door het gelijke spel ziet Inter stadsgenoot AC Milan en eeuwige rivaal Juventus verder weg lopen, Napoli is met zeven punten meer en één wedstrijd minder gespeeld al ver uit zicht.

Juventus dondert verder

Juventus wist deze speelronde in extremis te winnen van Udinese door een treffer in de slotfase. Het was nota bene rechtsback Danilo die de openingstreffer moest maken in de 86e minuut om zo toch de volle buit binnen te slepen voor de Oude Dame. Juventus heeft nu acht wedstrijden op een rij gewonnen en heeft daardoor één punt voorsprong op nummer drie AC Milan, maar I Rossoneri Il Diavolo heeft een wedstrijd minder gespeeld komt morgen in actie tegen AS Roma.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!