Joël Veltman getipt bij Ajax: "Altijd een prima speler gevonden"

13 januari 2023, 15:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan Ajax-clubwatcher Freek Jansen ligt, moeten de Amsterdammers zich deze winter gaan versterken met Joël Veltman. In de Pak Schaal Podcast Extra kwam de oud-Ajacied ter sprake als mogelijke versterking voor de defensie. Veltman heeft een aflopend contract bij het goed draaiende Brigthon & Hove Albion en wordt gezien als een 'prima versterking.'

Jansen ziet een terugkeer wel zitten voor Veltman. "Ik heb Veltman altijd een prima speler gevonden, je kon altijd van hem op aan en hij stond er altijd." Arco Gnocchi, die ook aanwezig was bij de podcastopname, ziet in Veltman iemand die ervaring kan brengen in de jonge achterhoede van de Amsterdammers.

In 2020 verruilde de dertigjarige verdediger Ajax voor een avontuur in de Premier League bij Brighton. Bij die club groeide Veltman al snel uit tot een belangrijke basiskracht. "Hij doet het echt heel goed daar, hij speelt alles en Brighton draait als een tierelier. Dat Engelse avontuur heeft hem echt veel moois gegeven", stelt Jansen. Brighton is op dit moment de nummer acht van de Premier League. 

Onervaren verdediging

Na het vertrek van Daley Blind beschikt Ajax over geen enkele ervaren verdediger. Sowieso is de spoeling vrij dun in de achterhoede van de Amsterdammers. Een versterking lijkt dus op zijn plaats. Eerder trok de Argentijnse doelman Gerónimo Rulli naar de Johan Cruijff ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX MOET DEZE MAN HALEN

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veltman verdiend in Engeland 3,5 miljoen per jaar en als ie wil blijven zal dat wel naar 4 gaan. Als Ajax zo'n salaris wil/kan betalen voor toch een ''beperkte'' verdediger dan is er iets goed mis aan de top van de club. 1 jaar geen CL inkomsten en ze moeten dan paniekverkopen gaan doen en dat brengt meestal het minste op en je raakt dan de beteren kwijt. Zulke salarissen in Nederland is vragen om ellende want dat kan alleen in landen waar je veel meer vangt aan TV rechten en club merchandise Tadic 4 Miljoen Veltman 4 Miljoen Bassey 2 Miljoen Die nieuwe keeper 2 Miljoen Bergwijn 2,5 Miljoen Berghuis 2 Miljoen Brobbey 2 Miljoen Schreuder 3 Miljoen En de rest van de salarissen totaal 22 Miljoen Dat is bijna 44 Miljoen alleen aan salarissen per jaar. Dan moet je bijn a de CL wel winnen om kostendekkend te werken

Joost55
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan Schreuder zo van het lijstje halen. Dat is geen paniek verkoop maar een opluchting als die man vertrekt. Hij is echt de zwakste schakel. Weet telkens spelers op een positie te zetten waarin ze niet uit de verf komen of voor gehaald zijn. Ik verwacht Rulli eerdaags in de spits.!!!

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax had de organisatie achterin beter staan toen Veltman vertrok en Timber op het toneel verscheen. Dat zegt wellicht wel iets. Aan de bal kon hij wel wat, maar hij was geen goede verdediger. Met enige verbazing van mijn kant laat hij het blijkbaar wel zien bij Brighton. Misschien heeft hij zich toch nog doorontwikkeld?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen