NEC ziet wonderkind terugkeren, oud-Twente back staat voor toptransfer

4 januari 2023, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Anthony Musaba is terug bij NEC Nijmegen. De 22-jarige vleugelaanvaller komt op huurbasis over van AS Monaco en sluit per direct aan bij de nummer negen van de Eredivisie. NEC heeft dit seizoen moeite met scoren en heeft hiermee dus haar gewenste versterking binnen. Ook over een andere ex-eredivisiespeler kwam woensdagavond transfernieuws naar buiten.

Dat NEC in de zoektocht naar aanvallende versterkingen uitkwam bij Musaba, is geen wonder. De geboren Nijmegenaar vertrok in 2020, destijds als uitzonderlijk groot talent, naar AS Monaco voor maar liefst 2,5 miljoen euro. Die overgang werd geen succes. De Monegasken verhuurde Musaba de afgelopen seizoenen aan Cercle Brugge, sc Heerenveen en FC Metz. Ook bij die clubs kon de 22-jarige geen potten breken met zeven goals in 67 competitiewedstrijden.

In Nijmegen keert Musaba het komende halfjaar terug op een vertrouwde omgeving en is daar zelf blij mee. 'Na de gesprekken die ik met de club heb gevoerd was ik er dan ook snel uit. Daarnaast heb ik altijd gezegd dat ik graag met N.E.C. in de Eredivisie wilde spelen', vertelt Musaba op de clubsite van NEC.

Jayden Oosterwolde

Jayden Oosterwolde, voormalig linksback van FC Twente, staat volgens Fabrizio Romano in de belangstelling van Fenerbahçe. De Turkse topclub zou de Nederlander graag willen overnemen van het Italiaanse Parma. De Nederlander staat met Parma op de zesde plaats in de Serie B en is een vaste waarde in het elftal. In de winter van 2021 vertrok de 21-jarige verdediger bij FC Twente naar Parma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen