'Ongeslagen' Botman oogst lof na fantastische statistieken bij Newcastle

4 januari 2023, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sven Botman (22) is bezig aan een fantastisch seizoen bij Newcastle United. Afgelopen zomer kwam de verdediger, geboren in Badhoevedorp, over van Lille OSC en in alle wedstrijden die hij voor Newcastle in actie kwam, werd er niet verloren. Dinsdagavond stond Botman vanzelfsprekend aan de basis in het gelijke spel tegen koploper Arsenal en wist hij zijn doel weer succesvol te verdedigen (0-0). Na afloop was er weer veel te doen over de prestaties van de Nederlander.

[MozoFootball/status/1610404918615068681]

Trainer Eddie Howe sprak lovende woorden uit over de prestatie van zijn ploeg. "Ik ben heel tevreden met ons defensieve spel', zei Howe op de persconferentie na afloop. "We waren heel doortastend en verdedigden de gehele wedstrijd als een collectief. Arsenal is een topploeg met heel goede spelers. We wisten dat we op ons best moesten zijn." Dat Botman en zijn collega's de basis vormen voor het succes van Newcastle, is Howe niet ontgaan. "De verdediging is het fundament van je ploeg. We moeten altijd goed verdedigen en ons verbeteren op de gebieden waarop dat nodig is."

De Engelse pers sluit zich aan bij de woorden van Howe en beloont Botman met mooie cijfers. De Shields Gazette, een lokale krant, deelde een 9 uit een de Nederlander en beschreef hem als 'een kolos in de lucht'. De Evening Chronicle gaf Botman eveneens een 9 en was ook lovend. 'Een indrukwekkend optreden van de Nederlander. Hij werkte de ene na de andere bal weg.'

[eurofootcom/status/1610390525546201091]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lees je mee Ronald

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen