'Ajax krijgt goed nieuws: td-target Ward mag toch direct aan het werk'

9 februari 2023, 22:36   Bijgewerkt: 10 februari 2023, 11:14
'Ajax krijgt goed nieuws: td-target Ward mag toch direct aan het werk'

Het ging Ajax niet echt voor de wind de laatste maanden, maar sinds de aanstelling van John Heitinga is Ajax weer aan het winnen geslagen. De club is ook naarstig op zoek naar een technisch directeur, rondom die situatie heeft Ajax goed nieuws gekregen uit Engeland.

De clausule in het contract van td-kandidaat Julian Ward waar De Telegraaf eerder over berichtte - namelijk dat Ward één seizoen niet mocht werken voor een andere club - is alleen van toepassing voor Engelse clubs, dat schrijft The Telegraph donderdagavond althans. Met andere woorden, als beide partijen tot een akkoord komen kan Ward zonder moeten of maren aan de slag bij Ajax. 

Deze clausule zou betekenen dat de technisch directeur en Ajax niks meer in de weg staat om de onderhandelingen te starten. Sinds het vertrek van Marc Overmars bij Ajax een jaar geleden namen Erik ten Hag, Klaas-Jan Huntelaar en Gerrie Hamstra de technische zaken waar. Maar sinds het vertrek van Ten Hag en de start van het nieuwe seizoen zocht Ajax al naar een vaste vervanger, deze lijken ze gevonden te hebben in Ward. Een mooie opsteker voor de club, die naast een slechte periode op het veld ook een mindere periode in de bestuurskamer kende.

Lees ook: Wie is Julian Ward

De berichten dat Ajax interesse zou hebben in Ward komen van De Telegraaf. De krant wist ook te melden dat de TDtdeen clausule in zijn contract had staan die roet in het eten zou kunnen gooien, maar dit blijkt dus loos alarm. Ward is een 41-jarige Engelsman die in Amsterdam de directeur voetbalzaken moet worden. Ward is al sinds 2012 bij Liverpool, toen begon hij als scout. Eind vorig jaar gaf hij aan te stoppen bij Liverpool, tot verbazing van de club. Ajax lijkt hier op te willen inspelen en de Engelsman aan te trekken. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Zijn wij in Nederland dan zo gezakt dat wij een buitenlandse TD voor Ajax nodig hebben ? Er moet toch een Nederlandse TD te vinden zijn ? Een buitenlandse coach oké, maar TD.....😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen