Amateuronderonsje levert Spakenburg plaats in kwartfinale op

8 februari 2023, 23:14

Spakenburg is doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB Beker. Nadat de reguliere speeltijd én dertig minuten verlenging stond in het duel met Katwijk in de achtste finale een 1-1 hadden opgeleverd, bracht een strafschoppenserie uiteindelijk de beslissing. 

Spakenburg had in de vorige ronde verrassend afgerekend met FC Groningen. Aanvoerder Floris van der Linden had met twee benutte strafschoppen een groot aandeel in de zege in de Euroborg en opende woensdagavond opnieuw de score. Een gekraakt schot belandde vlak voor hem en werd door de 26-jarige aanvaller achter de Katwijkse doelman Jean-Paul van Leeuwen gekopt. Gezien het spelbeeld was de 1-0 voorsprong, die tevens de ruststand werd, zeker niet onverdiend te noemen. 

Na rust rechtte Katwijk echter overtuigend de rug, wat na een uur spelen resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Killian van Mil. Luttele minuten later had middenvelder Robin Schulte zelfs de 1-2 op het hoofd, maar hij miste en dus bleef de gelijke stand op het bord. De thuisploeg pakte daarna het overwicht op het veld wel wat terug, maar wist niet meer te scoren waardoor een verlenging noodzakelijk was om aan te wijzen welke van de twee amateurclubs de eerste amateurclub zou worden die sinds VVSB in 2016 de laatste acht van het bekertoernooi zou gaan bereiken. 

In de het half uur dat bijgeteld werd waren beide ploegen meer bezig met het voorkomen van een nederlaag dan het maken van een beslissende treffer. In die opzet slaagden beiden dan ook, waardoor er uiteindelijk strafschoppen aan te pas moesten komen om een winnaar aan te wijzen. In de serie Spakenburg-doelman Alessandro Damen uit tot de held van de avond. Hij zag eerst de inzet van Rick van der Meer op de lat uiteen spatten en pakte daarna de volgende strafschop van Schulte knap uit zijn rechterhoek. Luuk Admiraal schoot daarna de beslissende 4-1 in de serie binnen, waardoor Spakenburg naar de laatste acht van het bekertoernooi gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ArievanRijn23
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belachelijk dat erbij zo’n belangrijke wedstrijd geen uitsupporters bij mochten zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen