Atlético Madrid heeft wederom het 'Memphis-effect' nodig

19 februari 2023, 20:29   Bijgewerkt: 19 februari 2023, 21:31
Atlético Madrid heeft wederom het 'Memphis-effect' nodig

Memphis Depay heeft zich opnieuw laten zien bij Atlético Madrid. Ondanks dat hij vorige week het winnende doelpunt maakte tegen Celta de Vigo, moest hij tegen Athletic Bilbao als reserve beginnen. Een minuut na zijn inbrengen maakte Antoine Griezmann het enige doelpunt van de avond tegen de Baskische opponent: 1-0. De Nederlander was bij die goal indirect betrokken. 

Voor Memphis is de situatie in Madrid wel enigszins zorgelijk, want hij verruilde de ene topclub in Spanje voor de andere afgelopen winter om meer speeltijd te krijgen in de hoofdstand. Maar het aantal basisplaatsen staat na vijf duels nog altijd op nul voor de Nederlander, die ondanks zijn heldenrol vorige week opnieuw op de bank moest beginnen van Diego Simeone. 

Net als tegen Celta de Vigo had Atlético moeite om de ban te breken en was het een week geleden de voormalig PSV'er die zelf namens de tien man van Atléti scoorde, was het ditmaal zijn Franse collega-aanvaller die het net vond. Griezmann, die dezelfde overstap maakte, ging een combinatie aan met Memphis en nam de bal met enig fortuin mee. Hij dribbelde door de achterhoede van Athletic en schoot knap raak: 1-0.

Lees ook'Gigantische renovatie Barcelona zet door: Gündogan

Voor de tweede week op rij levert de invalbeurt van Memphis dus een overwinning op voor Atlético Madrid: eenmaal als doelpuntenmaker en eenmaal een voorassist op de individuele actie van Griezmann. Voor de aanvaller en bondscoach Ronald Koeman is het te hopen dat Simeone die prestaties gaat belonen met een basisplaats, want dat was uiteindelijk de reden dat hij de koploper inruilde voor Atlético, dat ondanks de zege op de vierde plaats blijft staan in Spanje.

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Ik moet wel even hartelijk of is het hatelijk om lachen , INDIRECT BIJ BETROKKEN 🤔

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen