Eervolle onderscheiding lonkt voor Union-uitblinker Danilo Doekhi

8 februari 2023, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danilho Doekhi (24) maakt kans op een fraaie persoonlijke prijs. De voormalig verdediger van Vitesse is genomineerd voor de titel Speler van de Maand januari in de Bundesliga. Hij kan daarmee zijn Union Berlin-ploeggenoot Sheraldo Becker evenaren, die de prijs in augustus ontving. 

Doekhi maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar de Duitse hoofdstad en miste in dit kalenderjaar nog geen minuut in de Bundesliga. De laatste vier duels wist de stuntploeg allemaal winnend af te sluiten. Doekhi droeg bovendien met twee treffers tegen TSG 1899 Hoffenheim (3-1 winst) en eentje tegen stadgenoot Hertha BSC (0-2 winst) ook aanvallend flink bij aan de prestaties van de stuntploeg.

Mede dankzij de productie van de bij Excelsior en Ajax opgeleide Doekhi is Union hard op weg om de uitstekende prestaties van vorig seizoen op z'n minst te gaan evenaren. Na negentien speelronden bivakkeert de club op de tweede plaats in de Bundesliga, op een punt van koploper Bayern München. Een jaar geleden eindigde de club als vijfde, waardoor het dit seizoen uitkomt in de Europa League. Daarin treft het later deze maand Ajax in de tussenronde. 

Lees ook: Union-uitblinker Doekhi op radar van grote clubs

And the nominees are...

Naast Doekhi zijn ook vijf andere spelers genomineerd voor de prestigieuze award. Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Christopher Trimmel (teamgenoot van Doekhi bij Union Berlin), André Silva (Eintracht Frankfurt) en Julian Brandt (Borussia Dortmund) maken tevens een kans op de prijs. Duits international Füllkrug werd in september en oktober ook al uitgeroepen tot Speler van de Maand en mocht door zijn goede prestaties met het Duits elftal mee naar het WK in Qatar. Daar scoorde hij zowel tegen Spanje als tegen Costa Rica, maar zijn doelpunten bleken niet voldoende voor Die Mannschaft om de groepsfase te overleven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen