'Feyenoord krijgt binnenkort verzoek tot ontbinding van contract'

16 februari 2023, 10:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De zaakwaarnemer van Christian Conteh wil met Feyenoord in gesprek over de ontbinding van zijn contract, zo schrijft BILD. De linksbuiten, die momenteel wordt verhuurd aan Dynamo Dresden, heeft een verbintenis tot medio 2024 in De Kuip. Perspectief op een doorbraak lijkt er niet. 

Waar Conteh geen grote indruk kon maken in Rotterdam, is hij in de 3. Bundesliga wel belangrijk voor Dynamo Dresden. De huurling van Feyenoord wordt door BILD omschreven als de 'aanvallende turbo' van de ploeg. Er gaan dan ook stemmen op om Conteh permanent bij de club te houden, maar dat kan volgens de krant nog lastig worden.

Bij de afronding van de huurdeal werd al duidelijk dat Dynamo Dresden een optie tot koop heeft, maar die is volgens BILD alleen geldig als de club promoveert naar de 2. Bundesliga. Als dat niet lukt, dan wordt het behouden van Conteh een moeilijker verhaal. In dat geval kunnen andere clubs zich immers ook mengen in de strijd om zijn handtekening.

Dynamo Dresden heeft een flinke opmars gemaakt door de laatste vier wedstrijden te winnen; Conteh was in zijn laatste twee optredens goed voor een assist en twee goals. De goede reeks is echter nog lang niet genoeg voor een promotieplek. Dynamo Dresden staat met 36 punten uit 22 duels op de zesde plek. De top twee promoveert direct en de nummer drie speelt in de play-offs. Nummer drie SC Freiburg II heeft op dit moment zes punten meer dan Dynamo Dresden.

Conteh, die in 2020 door Feyenoord werd overgenomen van 1. FC St. Pauli, speelde pas twee wedstrijden in de Eredivisie. Hij werd al verhuurd aan SV Sandhausen, FC Dordrecht en nu Dynamo Dresden. Volgens BILD lijkt Conteh geen toekomst te hebben bij Feyenoord en ziet hij een langer verblijf in Dresden wel zitten. Zijn zaakwaarnemer wil dan ook in gesprek met Feyenoord over de mogelijke ontbinding van zijn contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen