Schmidt geeft Enzo Fernández trap na: "Beter team zonder hem"

1 februari 2023, 14:44
Schmidt geeft Enzo Fernández trap na:

Roger Schmidt is niet blij met de manier waarop Enzo Fernández is vertrokken bij Benfica. De 22-jarige middenvelder maakte op de slotdag van de transfermarkt alsnog zijn gewenste transfer naar Chelsea. Ondanks dat Benfica liefst 121 miljoen euro ontvangt, toonde Schmidt zich kritisch.

"Het is altijd moeilijk om een goede speler te verliezen in de winter", aldus de Duitser dinsdagavond na de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Arouca. "Maar op dit moment weten we dat wij zonder hem een beter team zijn. Wij kunnen beter samen voetballen zonder Enzo, er zijn meer goede spelers bij Benfica. Ik heb laten zien dat ik mijn focus heb op het pakken van punten in de strijd om het kampioenschap."

Lees ook: Waarom Chelsea ondanks Financial Fair Play met miljoenen smijt

Fernández speelde een geweldig WK met Argentinië, dat er uiteindelijk met de eindzege vandoor ging. Vervolgens werd hij meermaals in verband gebracht met een transfer en dat kwam de sfeer bij Benfica niet ten goede. Fernandez werd meerdere keren buiten de selectie gelaten en miste ook de nodige trainingen. "Benfica is veel groter dan de spelers. Wij hebben alleen spelers nodig die me passie willen spelen voor deze club", besloot Schmidt.

Primeira Liga

Zonder de vertrokken Fernandez jaagt Schmidt op het kampioenschap in Portugal. Benfica begon uitstekend, maar inmiddels is de strijd om de titel een stuk spannender. Het verschil met achtervolger Sporting Braga is momenteel tien punten, maar Braga heeft nog twee wedstrijden tegoed. De 55-jarige Schmidt werd al landskampioen met RB Salzburg. Daarna pakte hij als trainer van de PSV de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen