Ten Hag mag na fraaie zege weer dromen van titel ondanks missers Weghorst

19 februari 2023, 16:56   Bijgewerkt: 19 februari 2023, 17:18

Erik ten Hag heeft met Manchester United een zeer overtuigende overwinning geboekt op Leicester City. In de eerste helft maakten The Red Devils nog een zwakke indruk, maar kwam het dankzij wie anders dan Marcus Rashford wel op voorsprong en die werd na de thee op fraaie wijze omgezet in een 3-0 overwinning. Zodoende gloort er weer titelhoop.

En dat was enkele weken geleden wel anders, want na de 3-2 nederlaag tegen Arsenal in januari leek het titelperspectief verdwenen, maar The Gunners kwamen in een mindere periode terecht. Daardoor is Manchester United niet alleen de best presterende club sinds de WK-stop in Engeland, maar door de overwinning op Leicester City ook nog eens Arsenal genaderd tot op slechts vijf punten, al heeft de koploper nog wel een extra duel te spelen.

Toch is de vorm van Manchester United op dit moment misschien wel het beste in de Premier League, na het puntverlies van Manchester City eerder dit weekend en de moeizame zege van Arsenal op Aston Villa. Van die goede vorm was in de eerste helft overigens weinig van te zien, want Leicester City had het betere van het spel en de beste kansen in het eerste bedrijf. Maar United profiteerde wel van een foutje bij Wout Faes en wie anders dan Rashford opende de score na een klein half uur (zie onder).

En dus zette Ten Hag in de pauze een aantal dingen om, bracht Jadon Sancho in voor Alejandro Garnacho en zag zijn elftal het duel binnen het uur beslissen. Rashford verdubbelde de score, uit een loopactie vanaf het randje van buitenspel, maar de VAR vond het net binnen de lijntjes. Uit een zeer fraaie teamaanval zorgde Sancho na zestig minuten vervolgens voor een beslissing in de wedstrijd.

Dat gaf Ten Hag de mogelijkheid om Rashford, Luke Shaw en Fred rust te gunnen richting de return tegen FC Barcelona. Wout Weghorst maakt de negentig minuten wel wederom vol, maar kon zijn stempel aanvallend niet drukken ondanks enkele oplegde kansen en was als middenvelder vooral verdedigend van waarde. Hij had in de eerste helft bijvoorbeeld de meeste tackles van alle spelers op het veld. Met deze fraaie overwinning, een nieuwe clean sheet en de mindere periode bij de concurrenten zal de titelhoop bij Manchester United zondagmiddag weer nieuw leven ingeblazen zijn.