Ten Hag ziet rampavond voor oude bekende tegen volgende tegenstander

24 februari 2023, 23:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft zijn volgende tegenstander in de Europa League voor het eerst sinds de loting live in actie kunnen zien. Het aan Manchester United gekoppelde Real Betis nam het vrijdagavond op tegen hekkensluiter Elche. In een knotsgek duel won Betis met 2-3, waar bij de thuisploeg oud-Ajacied Lisandro Magallán een negatieve hoofdrol vertolkte. 

Met Elche en Real Betis stonden de nummers twintig en vijf van La Liga tegenover elkaar. Het beloofde dus een makkelijke avond te worden voor de bezoekers, die eerder op de dag Manchester United uit de koker zagen komen. Het werd echter allesbehalve dat. Al binnen negen minuten keek de club uit Sevilla namelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Fidel tekende van elf meter voor de openingstreffer, waarna spits Lucas Boyé de score twee minuten later verdubbelde.

Rode kaart Magallán

Dat op zich was al opmerkelijk, maar het echte spektakel gebeurde na rust. Het begon bij Magallán, die in januari transfervrij Ajax verruilde voor Elche. Hij kreeg de bal na een klein uur spelen op de hand, wat door de VAR werd gesignaleerd en de verdediger op een rode kaart kwam te staan. Ploeggenoot Pape Cheikh protesteerde hier vanaf de reservebank zo hevig tegen, dat ook hij vervolgens rood kreeg. 

Met tien man hield Elche de voorsprong niet lang meer vast. Borja Iglesias kreeg vanaf elf meter de kans om de aansluitingstreffer binnen te schieten en nog geen drie minuten later tekende Juan Miranda voor de gelijkmaker, op aangeven van ex-PSV'er Andrès Guardado. Toch leek in ieder geval een punt nog haalbaar voor Elche, zeker toen Iglesias in de 88e minuut zijn tweede strafschop van de wedstrijd miste.

Bizarre slotfase

Diep in blessuretijd ging het echter toch nog mis. Een handsbal van verdediger Enzo Roco betekende de derde rode kaart aan de kant van Elche. Bovendien leverde het Betis zijn derde strafschop van de wedstrijd op, die Iglesias na zijn eerdere misser overliet aan invaller Willian José. Hij faalde niet en bezorgde zijn ploeg in de absolute slotfase dus toch nog drie punten.

Ongetwijfeld kreeg Ten Hag dit alles vrijdagavond mee. Zijn Manchester United krijgt over twee weken op Old Trafford bezoek van Real Betis, waarna het een week later zelf naar Spanje zal afreizen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

United heeft Barca verslagen, dan moeten ze Real Betis ook aan de zegekar kunnen binden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen