Verweij zet eigen foute Ajax-berichtgeving recht: "Dat is niet zo"

10 februari 2023, 21:26

Ajax is níét verplicht om de gehuurde Lorenzo Lucca na dit seizoen definitief over te nemen. Clubwatcher Mike Verweij beweerde een week geleden dat de Amsterdammers door een verplichte koopoptie in de huurovereenkomst hoe dan ook tien miljoen euro voor de spits moeten neerleggen, maar kwam daar vrijdag zelf op terug. 

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf gaf Verweij zelf aan dat hij nog iets recht te zetten had. "Ik heb geroepen dat ik vernomen had dat er een verplichte koopoptie op Lucca was. Ik ben door iemand gebeld die kon aantonen dat het niet zo is." De spits keert dus in principe terug naar de Italiaanse Serie B-club Pisa, waarvan Ajax Lucca dit seizoen huurt. 

Wél een optie tot koop

Ajax is dus niets verplicht, maar heeft wel een optie tot koop. "Ze kunnen hem voor tien miljoen wel overnemen. Maar of ze dat gaan doen, betwijfel ik. Dan moet hij nog heel veel belangrijke doelpunten gaan maken. Misschien doen ze het als hij ze de Champions League in kopt, maar het hoeft niet."

De verwachting is inderdaad dat Ajax geen miljoenenbedrag zal neerleggen voor de komst van Lucca. De 22-jarige Italiaan staat te boek als een groot talent, maar kwam in Amsterdam nog niet verder dan één basisplaats (in de beker) en tien invalbeurten in Ajax 1. Daarin was hij goed voor twee goals en een assist. 

Lees ook: Verweij geeft update Ward en beschuldigt Van der Sar: "Heel onverstandig"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen