'Ajax kan zonder technisch directeur geen knopen doorhakken'

11 maart 2023, 11:16
'Ajax kan zonder technisch directeur geen knopen doorhakken'

Sinds het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 werkt Ajax zonder technisch eindverantwoordelijke. Die situatie is volgens Telegraaf-journalist Mike Verweij niet langer houdbaar. Verschillende belangrijke dossiers zouden té lang blijven liggen, betoogt Verweij. 

In de Kick-off podcast van de krant stelt Verweij dat er op technisch gebied 'eigenlijk helemaal niets' gebeurt in Amsterdam. Zo heeft de club nog altijd geen verbeterd contract voorgeschoteld aan sterkhouders als Mohammed Kudus en Davy Klaassen. "'Kudus heeft een contract tot 2025, maar als hem hem ziet voetballen, hoor je hem allang een nieuwe aanbieding te doen. Maar Ajax wil ook een derde keeper, een nummer drie, middenvelder en een spits. Maar ook daar zal je uiteindelijk actie op moeten ondernemen. Dat kan nu gewoon niet", aldus Verweij. 

Naast de contractbesprekingen met de huidige selectieleden dreigt ook op het gebied van de scouting een probleem te ontstaan. "Klaas-Jan Huntelaar doet wel heel erg zijn best", ziet Verweij. "Hij is heel actief in Zuid-Amerika. Hij gaat naar Argentinië en is in Brazilië geweest met een oud-ploeggenoot van Schalke 04, Naldo. Die begeleidt hem daar in Zuid-Amerika. Maar ze kunnen gewoon geen knopen doorhakken, omdat ze geen technisch directeur hebben." 

Ward

Komende dinsdag staat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Amsterdamse club op het programma. Bij die bijeenkomst zal Pier Eringa worden benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Een ander onderwerp van gesprek zal de mogelijke aanstelling van Julian Ward als technisch eindverantwoordelijke zijn. De Engelsman vertrekt bij Liverpool en geldt als belangrijkste kandidaat om de portefeuille van Overmars over te nemen. Wel zouden zijn salariseisen voor Ajax-begrippen een struikelblok kunnen vormen, denkt Verweij. "Volgens mij staat hij nog met stip op één, ze willen hem heel graag hebben. En of dat gaat lukken, dat is aan de commissarissen van Ajax." 

Zie ook: Driessen onthult opvallende kandidaat-technisch directeur Ajax

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen