FC Groningen woedend op lekken van FC Emmen: "Onprofessioneel en onbetrouwbaar"

19 maart 2023, 11:35   Bijgewerkt: 19 maart 2023, 12:55
FC Groningen woedend op lekken van FC Emmen:

FC Groningen baalt behoorlijk van FC Emmen. Dick Lukkien stapt na dit seizoen over naar het hoge noorden en dat was al even bekend. Maar op verzoek van de Drenten werd het een tijdje stil gehouden, al denkt algemeen directeur Wouter Gudde dat het bewust vlak voor de wedstrijd van FC Groningen alsnog gelekt is door de concurrent.

"Er is een akkoord. Dat gaat goedkomen. Het is voor 99% rond", wilde Gudde zich nog enigszins in advocatentaal onthullen bij ESPN. "Het is goed om openheid te geven. Na het duel met FC Emmen heb ik bij Dennis van der Ree aangegeven dat ik verder wil kijken dan naar zijn positie alleen. Dat hebben we gedaan. Er zijn gesprekken gevoerd. Afgelopen weekend werd er een akkoord bereikt met Lukkien. Dennis hebben we daarin meegenomen, hij is op de hoogte geweest."

FC Emmen werd ook direct ingelicht, maar zij vroegen heel duidelijk om het over dit weekend heen te tillen. "Daar sloeg de paniek toe. Ik had al een heel donkerbruin vermoeden, dat het precies tussen de wedstrijd van FC Emmen en FC Groningen gelekt zou worden. Maar we hebben meegedacht met Dick en gewacht met het bevestigen", aldus Gudde, die deze zondagochtend alsnog geconfronteerd werd met het nieuws.

"Ik ben teleurgesteld. Want het is gelekt vanuit Emmen. Dat is onprofessioneel en onbetrouwbaar, vlak voor onze wedstrijd. Dat kan ik niet los zien van elkaar. Dat is bewust gebeurd", dacht Gudde. Omdat FC Groningen en FC Emmen directe concurrenten zijn, zou het onrust kunnen geven bij FC Groningen. "Wij zijn open en eerlijk geweest. De spelers zijn verrast, want alles stond voor morgen gepland. Het is wat het is, de knop gaat snel om."

Reactie FC Emmen

Namens FC Emmen laat technisch manager Mike Willems op de clubsite weten dat het vertrek van Lukkien inderdaad vorige week definitief werd. "We wilden deze week niet communiceren in verband met Sparta-thuis en het over dit weekend tillen. Intern zijn we bezig met lijfsbehoud, dat is prioriteit nummer één", legt hij uit. "De timing van dergelijk nieuws is niet snel goed, zeker niet in de fase waarin wij verkeren. Maar het feit blijft dat lijfsbehoud op één staat, terwijl we ook verder kijken naar volgend seizoen."

Lees ook: FC Groningen haalt Lukkien weg bij FC Emmen

Nieuwe technisch directeur Groningen

Ook als FC Groningen degradeert, dan komt Lukkien gewoon naar FC Groningen. Begin komende week wordt hij gepresenteerd en dat is niet het enige dat gepresenteerd gaat worden op het persmoment. Ook komt er een nieuwe technische eindverantwoordelijke: hoe dat er precies uitziet, is niet bekend. Maar het wordt een nieuw model, waarin ook Gudde zelf een grotere rol gaat spelen dan voorheen.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen