Union Berlin lijkt klaar in Duitse titelstrijd na tweede uitglijder sinds Ajax

4 maart 2023, 17:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Union Berlin heeft zaterdagmiddag pas op de plaats gemaakt in de strijd om het kampioenschap in de Bundesliga. De stuntploeg uit Duitsland slaagde er in Berlijn niet in om 1. FC Köln met een nederlaag naar huis te sturen. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in de hoofdstad: 0-0.

Union zag Borussia Dortmund vrijdagavond al winnen van RB Leipzig en wist dus dat er gewonnen moest worden om weer aan te haken bij de koploper. Dat moest gaan gebeuren met Danilho Doekhi en Sheraldo Becker, die in het Stadion An der alten Försterei in de basis begonnen. De grootste kans van de eerste helft was echter voor Köln, dat via Steffen Tigges dichtbij de verrassende 0-1 was. Zijn kopbal vloog rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Daarmee was het al snel gedaan met het spektakel van de eerste helft en ook na de thee duurde het lang totdat de fans serieus gevaar te zien kregen. Pas in de slotfase slaagde Union erin om er nog wat uit te persen. De gastheer bleef de weg naar het doel van Marvin Schwabe zoeken, maar slaagde er niet in om de sluitpost nog te kloppen. Zodoende verspeelt Union dure punten in de strijd om de landstitel. Het verschil met Dortmund is nu vijf punten.

Flekken houdt de nul namens Freiburg

In de jacht op een ticket voor Europees voetbal heeft SC Freiburg een puntje overgehouden aan eenbezoekje aan Borussia Mönchengladbach. Mark Flekken stond niet toe dat de thuisploeg een doelpunt maakte en dus werd er na negentig minuten afgefloten met een 0-0 eindstand. Flekken kreeg eerder deze week goed nieuws van bondscoach Ronald Koeman, die hem heeft opgenomen in de voorselectie van Oranje. Freiburg is momenteel de nummer vijf van de Bundesliga.

Overige uitslagen

FC Augsburg - Werder Bremen 2-1

VfL Bochum - Schalke 04 0-2

FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 1-0

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen