Van der Gijp pakt Derksen en Genee aan: 'Jullie gedroegen je belachelijk'

31 maart 2023, 23:48

René van der Gijp vindt dat Mark Rutte 'belachelijk' is behandeld door zijn tafelgenoten bij Vandaag Inside. De analist ergerde zich met name aan Johan Derksen, die talloze keren opriep tot het vertrek van de premier. Woensdag schuift Rutte opnieuw aan, maar Van der Gijp dreigt die uitzending over te slaan.

"Ik vond het vorige keer echt belachelijk, dat gedoe", zegt Van der Gijp vrijdagavond. "Met drie man op die man, wat moet ik ermee? En niet naar z'n antwoorden luisteren… Waar gaat dit over? Je moet wel naar z'n antwoorden luisteren, lijkt mij, en hem af en toe uit laten praten." Daarmee uit hij ook kritiek op presentator Wilfred Genee. 

"Maar je weet toch wat hij gaat zeggen: het is een geweldig land, het gaat hartstikke goed, we doen goede dingen…", antwoordt Genee, waarna Van der Gijp zegt: "Dan moet je vragen of hij z'n bek kan houden. Dat wij alleen tegen 'm praten." Hij hoopt dat Derksen niet op dezelfde manier met Rutte omgaat als in de uitzending van maandag 13 maart. "Jij wil hem hetzelfde behandelen als vorige keer? Dan blijf ik thuis."

Lees ook: Rutte reageert op uitzending VI: 'Eén opmerking ging me te ver'

"Ik heb hem volgens mij niet raar behandeld", countert Derksen. Van der Gijp vindt van wel. "Jij hebt veertien keer gezegd dat hij weg moest, maar hij is niet achterlijk. Na twee keer heeft hij dat ook in de gaten. Hij is gewoon naar school gegaan, die man. Wat moet hij dan zeggen? 'Ik stap nu op'? Dat hadden jullie het liefst gewild." Genee verdedigt tot slot nog het handelen van hemzelf en Derksen. "De bedoeling van het programma was dat Rutte iets meer zelfreflecterend vermogen zou hebben getoond dan hij vaak laat zien."

Reactie Rutte
Rutte zei na de vorige keer dat hij het leuk vond om aan te schuiven, maar dat één opmerking hem 'te ver ging'. De opmerking van strafrechtadvocaat Job Knoester dat hij Rutte een 'niet-criminele psychopaat' vond, schoot de premier in het verkeerde keelgat.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Meer over:
  • Mark Rutte
  • Vandaag Inside
  • Johan Derksen
  • René van der Gijp
  • Wilfred Genee

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
avatar

Is Gijp een beetje overspannen ?

KROTJE
Link gekopieerd!
avatar

Gijp heeft wel erg hoog in zijn bol. Gijp verliest realiteit uit het oog, hij is maar een te goed verdienende decoratie van VI, een aanhangsel. Gijp komt niet erg geloofwaardig over, meer schijnheilig met deze move. Wat zeikte Gijp niet al wie af ? Ben wel met hem eens dat Derksen en Genée op een goedkope platte voorspelbare manier proberen om de held voor de anti-Rutters uit te hangen. Lekker makkelijk. Laat me duidelijk zijn, ook van mij mag Rutte gisteren al weg. Derksen stemt op de VVD, waarom doet hij het niet op deze manier tijdens één van de "feestjes"(bijeenkomsten) van de VVD dan ? Dan is hij pas een flinke vent.

1

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen