Zieke Poldervaart blijft positief: "Ik kreeg op één dag 120 kaarten"

9 maart 2023, 11:06
Zieke Poldervaart blijft positief:

De zieke Adrie Poldervaart is nog niet op de weg terug, maar kan wel weer lachen en het hebben over zijn herstel. De trainer van De Graafschap heeft een zeldzame vorm van het Guillain-Barré Syndroom, een spierziekte. "Ik heb het idee dat het niet meer achteruit gaat", aldus Poldervaart.

De oefenmeester heeft in een interview met het clubkanaal openhartig verteld over onder meer zijn eerste klachten, pijn en hersteltraject. In de bespreking voor het duel met Telstar begin vorige maand gaf Poldervaart aan dat hij wellicht niet bij de wedstrijd zou zijn. "Ik had wat ongemakken in mijn lichaam, het voelde niet goed. Ik ben toen niet in detail getreden. Ik liet mijn bloed prikken en de dokter schetste het beeld wat ik uiteindelijk heb gekregen. Ik had er zelf al bepaalde ideeën over omdat ik uit de medische wereld kom. Vrijdag om half zeven heb ik het aan mijn technische staf verteld, na de wedstrijd ook tegen de directeur. Onder het mom van: er is iets aan de hand", vertelt Poldervaart.

Door zijn benen gezakt

Daarna ging het snel. "Die wedstrijd tegen Telstar kregen wij een kans toen ik opstond zakte ik twee keer door mijn benen heen. Maandagochtend ben ik naar de huisarts gegaan, die stuurde me naar de spoedeisende hulp. Daar hebben ze me gehouden. Ik heb nog wel een vorm van geluk. Sommige mensen zijn echt verlamd. Dat heb ik niet. Maar ik sliep weinig en had veel pijn. Dat is slecht voor een lichaam."

Het herstel van Poldervaart gaat nog even duren, maar hij laat zich niet zomaar verslaan. "Ik ben nu twee weken thuis. In die periode is er absoluut geen achteruitgang, Ik heb het idee dat het niet meer achteruit gaat. Ik merk dat lopen beter gaat. Buiten loop ik met een rollator en binnenshuis loop ik langs meubels. Het gaat wel beter dan toen ik in het ziekenhuis lag. Ik heb nu tintelingen in handen, voeten, tong en billen en dat neemt juist wat toe. Maar dat kan ook een teken van herstel zijn."

Kaartjes in de bus

Poldervaart is overladen met steunbetuigingen. "Dat is mooi en dat is iets wat je niet verwacht. Ik lag in het ziekenhuis en had wel door dat er kaarten kwamen. Toen begon het, ik kreeg een hele zak kaarten. Op één dag 120 stuks", vertelt hij vrolijk.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen