Derksen: 'Hij is het niveau van een reclamebordverkoper van de plaatselijke warme bakker nooit ontgroeid'

7 april 2023, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Johan Derksen vindt het onbegrijpelijk dat Jan van Halst wordt voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen van Ajax. De 53-jarige Van Halst is volgens het boegbeeld van Vandaag Inside 'totaal ongeschikt' om die functie te vervullen.

"Jan van Halst heeft veel functies gehad bij FC Twente, maar hij heeft er niet één goed ingevuld", begon Derksen donderdagavond bij Vandaag Inside zijn relaas. "Hij is het niveau van een reclamebordverkoper van de plaatselijke warme bakker nooit ontgroeid. Het is ook een demagoog die precies zegt wat de goegemeente om hem heen wil horen. Als hij nou ergens totaal ongeschikt voor is, dan is dat wel om plaats te nemen in de raad van commissarissen van Ajax. Wat Ajax doet, hebben ze eerst met de technische staf gedaan. Middelmaat binnenhalen. Meelullers, mooipraters, zoals Jan van Halst. Die heeft tot nu toe in zijn carrière bewezen dat hij helemaal niks kan. Onbegrijpelijk."

Artikel gaat verder onder video

Volgens Derksen gebeuren er wel meer gekke dingen bij Ajax. Zo heeft de aanstelling van Pier Eringa als voorzitter van de raad van commissarissen bij hem de wenkbrauwen doen fronsen. "En Michael van Praag vertelt in een stuk in De Telegraaf dat nu alles in orde komt, want Eringa is geweldig omdat hij een provinciaal ziekenhuis heeft geleid. Dan denk ik: waarom is die man de grote redding van Ajax? Hij weet niks van voetbal. Het eerste wat hij doet is Jan van Halst binnenhalen. Nou, dan kan Pier Eringa mij eerlijk gezegd gestolen worden."

Derksen is ervan overtuigd dat Van Praag zijn uitspraken over Eringa niet zomaar heeft gedaan. "Of hij heeft hem binnengehaald, of het is een vriendje van hem. Het was zo doorzichtig. Eringa heeft zich nooit laten zien in de voetballerij. Ik weet niet of Ajax er wat aan heeft. Aan Jan van Halst hebben ze in elk geval niks."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu is Van Halst aan de beurt, is te verwachten natuurlijk van Derksen. Derksen zelf begon als journalistje bij de Winschoter Courant en had tot nu toe altijd mazzel gehad. Derksen vindt altijd wat over anderen, maar hij zelf is niet verder gekomen dan Hoofdredacteurtje te spelen van VI en hij was destijds zwaar afhankelijk van de redacteuren die de artikelen bij VI inbrachten. Derksen had en heeft nooit een bestuursfunctie bij een bedrijf of bij een vereniging vervuld. Ook in de politiek had en heeft Derksen nooit wat betekend. Maar Derksen heeft wel altijd commentaar op anderen, want zij kunnen er niets van, maar Derksen wel natuurlijk. Derksen wordt langzamerhand een vijand van zichzelf, een paria zelfs, net als Poetin.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee een uur lang geen mening hebben . Derksen heeft zeker niet altijd gelijk . Maar hij heeft zijn sporen in het voetbal wel verdient . Aangezien dit populaire programma een praat programma is een mening wel belangerijk he En hij heeft een hoofdrol omdat veel mensen dat ook willen . Het is gewoon heel simpel je kijkt of je kijkt niet .,

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, "Derksen heeft zijn sporen in het voetbal verdiend schreef u". Klopt bij Veendam, Cambuur, Haarlem, MVV, Go Ahead (?) en SV Meppen in de tijd dat er nog naast de ED, de Eerste Divisie en Tweede Divisie A en B waren dus in de prehistorie en toen is niet te vergelijken met het huidige voetbal, toen waren Van Halst, Ronaldo, Messi nog niet geboren en Derksen is nu een man van 75 jaar die eigenlijk passé en old fashioned is. Hoi hoi hoi, wat een verdienste. Mijn reactie is niet op dat programma, maar op de persoon Derksen en dan in dit artikel van FCUpdate. Wees gerust ik kijk haast nooit naar dat programma. Dat programma zal heel veel meer kijkers trekken als Derksen eens normale meningen geeft en niet op werkelijk op alles en iedereen commentaar geeft en nooit met een alternatieve oplossing komt en zelf geen enkele bestuurservaring heeft. Hij is gewoon een oude zeur en daar zijn genoeg van bij mij onder de hangouderen van de markt waar ik vaak kom. Het verschil is dat deze hangouderen meer zinnige dingen zeggen dan die afgetrokken walrus.

Speelplaats
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen is een lul, altijd negatief

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was hij maar een "lul", hij is gewoon een "lulletje" meer niet.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, moet je dit nog serieus nemen? Derksen was ooit een geweldige journalist, maar tegenwoordig gaat hij van stoel naar stoel om er de poten onderuit te zagen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen