Twee vragen bij FC Groningen na 'verstoorde avond' tegen NEC

24 april 2023, 15:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het dramatische seizoen van FC Groningen kreeg zaterdagavond een nieuw hoofdstuk. De huidige nummer zeventien van de Eredivisie speelde thuis tegen NEC. Het treffen was nog geen twintig minuten onderweg of de scheidsrechter zag zich genoodzaakt om de wedstrijd definitief te staken nadat zijn assistent een beker met vloeistof naar zich kreeg toegegooid. In een reactie op wat FC Groningen zelf een ‘verstoorde avond’ noemt, komen er twee vragen naar voren. 

FC Groningen stevent af op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Dennis van der Ree bezet momenteel de zeventiende plek, met liefst elf punten minder dan Excelsior. FC Groningen heeft door het incident van afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NEC nog wel een duel tegoed. Maar zelfs als FC Groningen in het restant van dat duel de zege naar zich toe weet te trekken, lijkt een langer verblijf in de Eredivisie uitgesloten. 

Artikel gaat verder onder video

Op dit moment is degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie echter geen onderwerp van gesprek in Groningen. Het gedrag van de supporters daarentegen wel. Het ging dit seizoen al een paar keer mis tijdens thuiswedstrijden van FC Groningen. Zaterdag waren FC Groningen en NEC nog geen twintig minuten bezig of een 18-jarige ‘supporter’ gooide een plastic beker met vloeistof naar de assistent, die werd geraakt. Daardoor kon de scheidsrechter niet anders dan de wedstrijd staken. Die maatregel nam de KNVB onlangs na de ongeregeldheden tijdens Feyenoord - Ajax in de halve finale van de beker. 

“FC Groningen stelt in dit verband wel de vraag of de huidige consequenties van het ingevoerde beleid in verhouding staan tot de gevolgen voor club en supporters, die met elkaar in hetzelfde schuitje zitten”, schrijft de club op zijn site. “Ook vraagt FC Groningen zich af of het redelijk is om de totale schade van een paar ton te verhalen op een 18-jarige jongeman, die een plastic beker met vloeistof richting het veld gooit en daarbij de assistent-scheidsrechter raakt. De club vindt het nog te vroeg om daar nu al op vooruit te lopen en wil niet zo kort na de verstoorde avond deze beslissing nemen.”

Het restant van de ontmoeting tussen FC Groningen en NEC wordt dinsdag om 15.00 uur uitgespeeld. “FC Groningen zal sowieso het ingezette beleid voortzetten om een eventuele boete van de KNVB te verhalen op de dader. De dader kan bovendien een stadionverbod tegemoet zien”, leest het nog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Fabulous75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp heel goed dat we dit uit de stadions willen verbannen maar we zijn nu wel in een collectieve massahysterie terecht gekomen. De gevolgen/ straf staan op geen enkele manier in verhouding tot het vergrijp. Die knul van 18 is zeer hardhandig afgevoerd, overgedragen aan de politie, is in ieder geval een nacht vastgehouden en dreigt nu op te moeten draaien voor de kostenpost (enkele tonnen)? Dat is echt de waanzin voorbij en dit zal hopelijk juridisch ook geen enkele grond hebben. Spel stil leggen, knul afvoeren en lekker verder voetballen. De dader een flinke boete geven en een stadionverbod en klaar. Wordt er door een groep gegooid...........spel stil leggen, vak ontruimen en lekker verder voetballen. Daders boete geven en stadionverbod en klaar. Wordt er iets op het veld gegooid dat zwaar letsel kan veroorzaken (vuurwerk, stoeltjes etc.) dan direct definitief staken (wel of niet iemand raken doet er niet toe), strafrechtelijke ververvolging dader(s), de veroorzakende club 3 punten in mindering en 1 wedstrijd zonder publiek.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp het ook niet goed want ik lees bij veel andere wedstrijden ook dat er massaal bier wordt gegooid en op het veld beland, waarom wordt er dan de ene keer zo ingegrepen en gaan andere wedstrijden gewoon door?

Fabulous75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind wel dat je de wedstrijd stil moet leggen en de dader(s) moet verwijderen en moet bestraffen met een stadionverbod. Maar daarna weer lekker verder voetballen. Misschien wel juist om die ene mafklapper te laten voelen dat hij/zij iets mist ipv dat die persoon de macht heeft om tienduizenden mensen te duperen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen