Mossou stelt keiharde maatregel voor na 'wangedrag' Tadic en Xavi Simons

29 april 2023, 13:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In opdracht van de KNVB zijn deze maand al meerdere wedstrijden stilgelegd doordat toeschouwers voorwerpen op het veld gooiden. Sjoerd Mossou juicht die ontwikkeling toe, maar wil een soortgelijke reactie op het wangdrag van spelers en trainers.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad noemt Mossou wat recente voorbeelden: de assistent-trainer van Sparta Rotterdam (Jeroen Rijsdijk) die FC Twente-speler Julio Pleguezuelo tegen de grond werkte, Dusan Tadic die zich aanstelde na licht contact tegen PSV, Sparta-keeper Nick Olij die 'zijn eigen overlijden acteerde' na een onschuldige hoge voorzet van Twente, Ron Jans die in het oor van de vierde man 'tettert' en Xavi Simons die 'bijna het stadion uit rolde'.

Lees ook: Problemen met supporters bereiken kookpunt: ‘Laat hem maar gewoon op tv voetbal kijken, sukkel’

In de eerste editie van de FC Update Podcast ging het uitgebreid over de supportersproblemen. 

Artikel gaat verder onder video

Mossou stelt een harde maatregel voor. "Wanneer een speler als een imbeciel een tegenstander of een scheidsrechter aanvliegt: wedstrijd stilleggen. Een trainer die een kwartiertje later een vierde man uitkaffert? 20.000 mensen onverbiddelijk naar huis sturen."

"De voetballer die steeds net doet alsof zijn nek is gebroken, draait op voor de kosten, samen met de spits die voortdurend tegen de scheidsrechter loopt te mekkeren? Tijdrekken? Vragen om een gele kaart voor de tegenstander? Het uitvak provoceren? Sorry, jongens. Wedstrijd voorbij. Iedereen naar huis."

Volgens Mossou maken de hoofdrolspelers op en naast het veld het vaak 'minstens zo bont als de jongens op de staantribune'. "Op termijn is dit beleid misschien niet vol te houden, dat begrijp ik ook wel. Maar elke vleugje vooruitgang is meegenomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mossou draait zoals gewoonlijk weer door. Geef de speler of coach na dergelijk gedrag geel en de speler minstens 5 minuten naar de kant en de coach 5 minuten naar de catacomben om "af te koelen". Speel je dus minstens 5 minuten met een man minder en benadeel je dus je eigen ploeg. Bij herhaald gedrag rood en wegwezen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen