Barcelona krijgt opnieuw financiële klap: Belastingdienst legt miljoenenboete op

11 mei 2023, 13:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona heeft opnieuw een financiële tegenvaller moeten incasseren. De Spaanse topclub, die flink moet bezuinigen om aan de licentie-eisen van La Liga te voldoen, is veroordeeld tot het betalen van een miljoenenboete door de Spaanse belastingautoriteit.

Dat meldt de Spaanse krant El Confidencial. De club wordt bestraft wegens het niet correct opgeven van een aantal betalingen aan spelers. Zo zouden meerdere door de club betaalde chartervluchten aan spelers niet goed zijn gemeld bij de fiscale autoriteiten. Ook ging Barcelona de fout in met het opgeven van lease-auto's van toenmalig sponsor Audi. Tot slot zou ook bij de ontbinding van de contracten van spelers Arda Turan en Alex Song een compensatie zijn betaald waarover de club geen belasting betaalde door een foute aangifte. 

Artikel gaat verder onder video

De Belastingdienst heeft Barcelona daarom veroordeeld tot het betalen van een boete van 15,7 miljoen euro. De autoriteiten startten al in 2019 hun onderzoek naar de feiten die allen dateren uit het jaar 2015. De torenhoge boete is een volgende klap voor de financieel geplaagde club, die naar verluidt liefst 200 miljoen euro moet zien te besparen om volgend seizoen zeker te zijn van een licentie om aan de Spaanse competitie te mogen starten. 

Daarbij hoopt de club komende zomer op de transfermarkt een flinke som binnen te halen. Overbodige spelers als Sergiño Dest,  Francisco Trincão, Samuel Umtiti en Clement Lenglet zouden op de nominatie staan om definitief verkocht te worden. Alle vier worden zij momenteel verhuurd. Daarnaast wordt ook niet uitgesloten dat trainer Xavi een huidige basisspeler moet afstaan. Voor spelers als Frenkie de Jong en Raphinha zou Barcelona een stevige transfersom kunnen toucheren die financieel voor wat broodnodige lucht moet zorgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen