BREAK! Van der Sar weg bij Ajax

30 mei 2023, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Edwin van der Sar vertrekt per 1 juni bij Ajax. De algemeen directeur gaat uit eigen initiatief weg uit de Johan Cruijff Arena. Met dat bericht komt Ajax dinsdagochtend naar buiten. 

Zijn vertrek is een logisch gevolg van alle ontwikkelingen binnen Ajax. De prestaties de laatste maanden vielen enorm tegen en bij afwezigheid van Marc Overmars ging Van der Sar zich (noodgedwongen) meer met het technische beleid bemoeien. Dat had weinig succes, want zowel Alfred Schreuder als ook John Heitinga hadden niet het succes als diens voorganger Erik ten Hag. Ook duurde het lang voordat Ajax een opvolger presenteerde voor Overmars. 

Artikel gaat verder onder video

Ook buiten de lijnen was het in diverse dossiers onrustig in de Johan Cruijff Arena, waardoor ook vanuit de eigen supporters de kritiek op de algemeen directeur behoorlijk toenam. In een van zijn laatste speeches op het veld, bij het afscheid van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger, werd hij bedolven onder kritiek en fluitconcerten. Het bleek een voorbode van het vertrek van de keeper, die ook zeker goed werk verrichtte bij Ajax. 

In een verklaring op de clubsite van Ajax gaf Van der Sar aan dat 'het een ongelooflijk zware periode was'.  "Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen."

Door alle ontwikkelingen rond Ajax werd de positie van Van der Sar langzamerhand onhoudbaar, zeker omdat de naam van Peter Bosz steeds nadrukkelijker valt bij Ajax, Aangezien de coach een slechte relatie had met de voormalig keeper, was een samenwerking vrijwel onmogelijk. Door het vertrek van Van der Sar ligt de weg voor Bosz als opvolger van Heitinga compleet open. Het was niet de enige met wie Van der Sar botste in zijn periode: ook Winston Bogarde en Danny Blind kwamen om verschillende redenen in onmin te leven met Van der Sar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dan komt straks ook het nieuws dat Peter Bosz weer terug komt naar Ajax.

Cisse
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En neen Marc Overmars komt niet meer terug! WE FROM ANTWERP WE LOVE THE GREAT OLD❗ ❤️🤍

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

The great old is 100x mooier dan ajaks!

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen hele grote verrassing na het slechtste seizoen in bijna 15 jaar.

thetruth
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het afgelopen seizoen was Ajax onwaardig. Edwin is hier zeker niet alleen schuld aan, maar wel verantwoordelijk. Mijn conclusie, een grondige diepe renovatie, van zowel bestuur als spelers groep. Aan de slag AJAX er is geen tijd te verliezen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen