'Heerenveen volgt Ajax-talent op de voet, maar moet eerst spelers slijten'

11 mei 2023, 16:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Niet alleen FC Twente, maar ook sc Heerenveen heeft zijn zinnen gezet op de komst van Youri Regeer (19). De verdediger annex middenvelder van Ajax lijkt in Amsterdam niet door te breken en daar hopen verschillende Eredivisieclubs van te profiteren. De Friezen moeten echter eerst spelers slijten, alvorens ze zelf de markt op kunnen.

Met dat nieuws komt de Leeuwarder Courant donderdagmiddag naar buiten. In de afgelopen winter stond Regeer ook al hoog op het wensenlijstje van sc Heerenveen, maar zij kregen destijds nul op rekest vanuit de Johan Cruijff Arena. Alleen een verhuur behoorde tot de mogelijkheden voor werkgever Ajax waar de voetballer nog tot 2025 onder contract staat en daarin was sc Heerenveen dan weer geïnteresseerd.

Artikel gaat verder onder video

Eerder deze week kwam naar buiten dat FC Twente goede papieren leek te hebben voor Regeer, die in de winterstop nog met sc Heerenveen sprak. Maar omdat er technisch momenteel veel veranderingen zijn bij Ajax, werd de stekker uit de deal getrokken. Vermoedelijk omdat op dit moment niemand het aandurft om een groot talent te laten vertrekken, in de angst dat Regeer dan elders alsnog doorbreekt.

Desondanks houdt naast FC Twente dus ook sc Heerenveen een vinger aan de pols voor de middenvelder, die ook als rechtsback kan worden opgesteld. Voorwaarde is wel dat er wat spelers vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion. Volgens de LC wordt het contract van Rami Al Hajj definitief niet verlengd, terwijl Tibor Halilovic mag vertrekken. Voor sterkhouders Anas Tahiri en Thom Haye werd eerder sluimerende belangstelling gemeld, terwijl jeugdinternational Timo Zaal een aflopend contract heeft. Wat er met hem gebeurt, is echter nog onduidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen