Valentijn Driessen haalt uit naar Danny Makkelie: 'Hij stond erbij en keek ernaar'

8 mei 2023, 08:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen vindt dat Danny Makkelie een fout heeft gemaakt door Edson Álvarez niet te bestraffen voor zijn kopstootbeweging richting Sam Beukema. De vreemde actie van de Mexicaan vond plaats in de slotfase van de wedstrijd tussen Ajax en AZ (0-0).

Álvarez ontsnapte aan een kaart en werd alleen vermanend toegesproken door Makkelie, de scheidsrechter van dienst. "De Mexicaan raakte geen bal bij Ajax-AZ, maar vond het wel nodig om tegenstander Sam Beukema een kopstoot te geven. En Makkelie stond erbij, keek ernaar en volstond met een vermaning", beschrijft Driessen de situatie in zijn column in De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Makkelie had volgens Driessen 'stevig' moeten optreden door Álvarez op de bon te slingeren. "In plaats van zich te verschuilen achter de zogenaamde heilige UEFA-regels dat zo’n overtreding met intensiteit moet worden begaan alvorens met een kaart bestraft te kunnen worden."

Dat Álvarez wegkwam zonder kaart, zorgde zaterdagavond voor verbaasde reacties. Onder meer oud-scheidsrechter Mario van der Ende uitte zijn onbegrip. "VAR al naar huis toe?", vroeg hij zich af op Twitter.

In de FCUpdate Podcast, die hieronder te beluisteren is, ging het ook over het incident met Álvarez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

wilhelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Makkelie is een zeer arrogante iemand die denkt dat hij alles mag en kan .Was gewoon een rode kaart voor die smerige kopstoot van hem aan Beukema , Die Scheidsrechter uit Haarlem en Makkelie denken dat zij het hebben uit gevonden . Naar die viool die ze aanstelt heeft ook nog nooit goed kunnen fluiten dus word het weer met de mantel der liefde bedekt.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Makkelie heef heel goed gehandeld. makkelie heef gezien dat Beukema Alvares een gele of rode kaard wou aan smeren de helewedstrijt zat Beukema zuigen aan Alvares om dat Beukema weet dat Alvares geschorst word bij elke volgende wedstrijt van ajax als Alvares geel krijgt. dus heel sterk dat scheidsrechter makkelie daar rekening houd,. (wilhelm)

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan heeft Beukema precies gedaan wat Ajax al maanden aan het doen is in de competitie. En het is alom bekend dat Makkelie ajaxied is en die spelers altijd in bescherming neemt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

1955 je kan in bepaalde situaties een clubbril opzetten . Dat doet iedereen. Maar met dit, kom op zeg gozert . Die alvarez is gewoon een lul 1e klas joh .

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gast doe eens normaal. Of doe je ajax bril af... als dat Beukemas doel was geweest was ie hier wel gaan liggen janken. Zoals Tadic, en alle andere ajacieden trouwens. Maar hij blijft staan en lacht alvarez z'n kinderachtige gedrag uit. Kom op zeg. Dat je dit probeert goed te praten. En je dan afvragen waarom heel NL toch zo'n hekel geeft aan de club en vooral de fans uit Adam. Wat triest zeg

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk ik zelf als Ajacied vind dit donkerrood, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar ik snap ook dat hij ook de regels wilt volgen. Als het volgens de regels geen 100% rood is, en hij geeft daarom geen rood, kan je ook niet zeggen dat de scheids 100% fout is dus mag de VAR officiëel niet ingrijpen. Nogmaals, ik zelf vind dit donkerrood en paar wedstrijden extra schorsing, maar als je aan de ene kant de regels tot op de punt wilt handhaven als het negatief voor Ajax is, dan moet je ook zo eerlijk zijn om te zeggen dat dit - of de regels nou goed of niet zijn waarvan ik vind van niet - gewoon regelementair een goede beslissing is. Neemt niet weg dat de regels gewoon moeten zijn ongeacht intensiteit dit soort achterlijk gedrag rood is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen