Wesley Sneijder spreekt zich uit over klap van Steven Berghuis

30 mei 2023, 08:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wesley Sneijder veroordeelt het gedrag van Steven Berghuis. De Ajax-middenvelder haalde na het verloren duel met FC Twente uit richting een supporter. Toch stelt de recordinternational ook het gedrag van een deel van de fans aan de kaak.

Sneijder reageert bij Veronica Offside allereerst met de veroordeling van Berghuis (“Dit moet je zeker niet doen als je bij Ajax speelt”), maar vraagt wel om enkele nuances bij de actie. “Als je dan weer hoort wat er geroepen is. Er mag van alles worden geroepen, zonder dat er een keer tegen opgetreden wordt. Binnen en buiten het stadion gebeurt het. Dat is ook een keertje leuk geweest, ga maar eens harder optreden tegen die gasten.”

Artikel gaat verder onder video

De voormalig voetballer weet dat Berghuis nu diegene is die fout zit. “Omdat hij erop reageert. Maar dat doet hij in emotie. Derde geworden met Ajax. Geen fijn seizoen gehad”, somt Sneijder op. Mogelijk wist Berghuis op dat moment al dat hij niet opgeroepen zou worden door bondscoach Ronald Koeman. “Hij staat daar met zijn goede gedrag handtekeningen uit te delen en dan krijg je dat weer naar je hoofd. Het moet een keer klaar zijn, man.”

Lees ook: Johan Derksen weet waarom Steven Berghuis zich liet gaan richting omstander

Sneijder pleit dan ook voor maatregelen. “Ga die knaapjes maar eens aanpakken”, stelt hij. Hoewel hij het gedrag van de Ajacied dus óók veroordeelt, snapt hij wel dat Berghuis een keer uit zijn slot schiet, als hij continue beledigd wordt. “Treed gewoon op tegen dat soort gasten die zulke teksten uitslaan. Je hoort de meest verschrikkelijke dingen”, aldus Sneijder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen