Ajax maakt gebruik van clausule in contract van Maurice Steijn bij Sparta

12 juni 2023, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Maurice Steijn wordt de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, zo verzekert RTV Rijnmond. De Amsterdammers maken gebruik van een clausule in het contract van het contract van de 49-jarige oefenmeester, die voor een gelimiteerde transfersom op te halen is bij Sparta Rotterdam.

Eerder werd al gemeld dat Steijn en Ajax een (mondeling) akkoord hebben bereikt over een contract voor drie seizoenen. Nu de Amsterdammers bereid zijn de gelimiteerde transfersom op tafel te leggen, lijkt niets een overgang meer in de weg te staan. Het is niet bekend welk bedrag Ajax voor de komst van Steijn moet betalen.

Artikel gaat verder onder video

Kjetil Knutsen was tot zondag de belangrijkste kandidaat om John Heitinga op te volgen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax schakelde nadat de onderhandelingen stukliepen door naar Steijn, die het afgelopen seizoen Sparta Rotterdam naar de zesde plaats en finale van de play-offs om een Europees ticket loodste.

Ervaring in de top heeft Steijn nog niet. Als trainer was de Hagenaar werkzaam bij ADO Den Haag, VVV-Venlo, Al-Wahda, NAC Breda en Sparta Rotterdam. Het ligt in de lijn der verwachting dat Ajax de komst van Steijns spoedig afrondt. Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati zijn in beeld als zijn assistenten.

Is Maurice Steijn een goede trainer voor Ajax?

Laden...
27 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Peter van Leenen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een juiste trainer voor Ajax. Ik vind het jammer voor Sparta.Het geld is de winnaar.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat het Cruyff maar niet horen want dan draaid hij zich nog om

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk wel lachen . Gisteren toen het een beetje een gerucht werdt . Was de ene negatieve reactie na de andere op de sites . Nu het eenmaal zo is ,moet men hem een kans geven . En gaan ze vergelijken met slot en ten hag . Vergelijkingen die totaal nergens opslaan . Slot en ten hag zaten bij veel betere/moeilijkere club,speelde mooi aanvallend spel ,en hadden ook europees al gespeeld . Slot was in de corona tijd bijna kampioen met az zelfs . Steijn zit bij ploegen als ado,sparta ,en speelt niet echt aanvallend spel. Bij sparta valt dat nu een jaartje goed. Maar ajax neemt na een rampzalig jaar een hele grote gok . Terwijl men niet in de positie is om die te nemen . Een soort alfred schreuder kan men nu niet gebruiken . Pascal jansen was de perfecte coach geweest voor dit ajax of een grote naam. Tuurlijk zijn er uitzonderingen . Maar na v boomen is dit de volgende beslissing van die duitser waar de ajacied niet vrolijk van moet worden . Verder heeft steijn veel minder krediet dan een heitinga . Ben ook benieuwd of de egootjes bergwijn berghuis etc wel een lichtgewicht pikken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen