FC Barcelona heeft beet en zet gigantische afkoopsom in contract van aanwinst İlkay Gündoğan

26 juni 2023, 10:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

İlkay Gündoğan vervolgt zijn loopbaan definitief in het shirt van FC Barcelona. De 32-jarige middenvelder komt transfervrij over van Manchester City en heeft voor twee seizoenen getekend in het Camp Nou. Barcelona heeft een gigantische afkoopsom in het contract van de aanwinst gezet.

De routinier heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025. Er ligt een optie om nog een jaar langer met elkaar door te gaan. De afkoopsom in het contract van Gündoğan bedraagt liefst 400 miljoen euro. Pep Guardiola had zijn ervaren kracht graag langer in Manchester gehouden, maar Gündoğan kiest voor een nieuw avontuur. Er was ook belangstelling van Arsenal.

Artikel gaat verder onder video

Gündoğan stond in totaal zeven seizoenen onder contract bij City, waarmee hij succesvolle jaren kende. De international van Duitsland werd vijf keer landskampioen en won afgelopen seizoen de Champions League. Ook de FA Cup (2x), League Cup (4x) en Community Shield (2x) staan op zijn erelijst. Eerder speelde Gündoğan in zijn geboorteland voor VfL Bochum, 1. FC Nürnberg en Borussia Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen