Mislintat verklapt wat Ajax zoekt in opvolger Heitinga: 'Ik heb de conclusie getrokken...'

1 juni 2023, 15:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax gaat definitief op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Sven Mislintat heeft aangekondigd dat John Heitinga komend seizoen niet langer eindverantwoordelijke is bij het eerste elftal. De belangrijkste reden daarvoor is dat de Amsterdammers een ervaren coach nodig hebben, stelt de Duitser.

Op het clubkanaal reageert directeur voetbalzaken Mislintat op het nieuws dat donderdagmiddag naar buiten kwam en waarover later op de dag een persconferentie wordt gegeven. "Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen", begint Mislintat aan zijn verhaal over het vertrek van Heitinga, die volgens zijn eigen woorden eerder nog op pole position lag.

Artikel gaat verder onder video

"John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor. Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd. Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden", vervolgt de Duitse technisch eindverantwoordelijke.

In de opbouw van Ajax na een heel moeilijk seizoen, is er echter iemand anders nodig dan wat Heitinga op dit moment kan brengen. Mislintat: "Ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ajax is nu in handen van de duitsers..niemand wil meer komen haha..alle spelers worden verkocht aan bayern en ajax wordt een satelietclub van bayern

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

iets te lang ondersteboven gehangen zeker, want wat heeft Bayern Munchen hiermee te maken?

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan moeilijk zeggen dat jij twee hersencellen hebt want dat zouden er drie teveel zijn. Omdat er nu één Duitser bij Ajax in dienst is kom jij met zo'n onzinnige opmerking. Volgens mij ken jij het gezegde niet dat niemand groter dan de club is. Misschien moet jij wat minder azijn drinken want jouw zuurgraad is ontzettend hoog.

Donnn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha. Scherpe reactie Rechtsbekaf!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen