'Arda Güler hakt knoop door en doet Barcelona pijn met opmerkelijke keuze'

4 juli 2023, 21:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Waar Barcelona goede hoop had om het Turkse toptalent Arda Güler binnen te slepen, zou de speler zelf inmiddels hebben besloten níet naar de kampioen van Spanje over te stappen. Volgens Turkse media wordt het nog pijnlijker voor de Catalanen: Güler zou zijn jawoord hebben gegeven aan aartsrivaal Real Madrid.

Dat meldt het Turkse Yeni Açik althans op Twitter. Volgens het medium telt De Koninklijke een bedrag van twintig miljoen euro neer voor de 18-jarige speler, waarbij zijn huidige club Fenerbahçe een doorverkooppercentage van twintig procent zou hebben bedongen. Inmiddels hebben bekende media als The Athletic en journalist Fabrizio Romano de berichtgeving van Yeni Açik bevestigd.

Artikel gaat verder onder video

Güler werd de afgelopen tijd volop in verband gebracht met verscheidene Europese topclubs. Ook Ajax zou belangstelling hebben getoond, maar de Amsterdammers zouden zijn afgehaakt na het horen van de enorme commissie die Gülers vader én zaakwaarnemer Ümit zou hebben geëist. Barcelona leek daarna de grootste kanshebber op zijn handtekening; de club stuurde sportief directeur Deco zelfs naar Istanbul om de deal rond te maken. Als de berichten kloppen, gaat Real er echter met het toptalent vandoor.

Güler debuteerde reeds in augustus 2021 in het shirt van Fenerbahçe. In de loop van 2022, nog voor zijn zeventiende verjaardag, volgde steeds meer speeltijd en op 13 maart 2022 maakte hij zijn eerste doelpunt tegen Alanyaspor. Dit seizoen zette de ontwikkeling zich door: Güler speelde twintig wedstrijden mee in de Turkse Süper Lig en scoorde daarin vier keer. In november 2022 debuteerde hij bovendien in het Turkse nationale elftal, waarvoor hij in de voorbije interlandperiode tegen Wales (2-0) zijn eerste doelpunt in zijn vierde wedstrijd voor de ploeg liet aantekenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen