Denigrerende opmerking van Chris Woerts valt niet goed: 'Oh, wat ben je erg'

22 juli 2023, 21:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © De Oranjezomer

Het is Chris Woerts opgevallen dat er weinig animo is voor het WK Vrouwen. Heel vreemd vindt de sportmarketeer dat niet, zo vertelt hij vrijdagavond bij De Oranjezomer.

"Ze spelen in Nieuw-Zeeland en Australië heel andere sporten. In Nieuw-Zeeland is het puur alleen maar rugby. Dat is de grootste sport in het land. Het leeft nog niet helemaal", begint Woerts. "Vrouwenvoetbal leeft überhaupt niet zo in de wereld. Het WK voor mannen wordt in tweehonderd landen uitgezonden, het WK voor vrouwen misschien maar in 32."

Artikel gaat verder onder video

Noa Vahle onderbreekt Woerts en stipt aan dat vrouwenvoetbal 'opkomend' is. "Dat klopt, maar je bent al blij dat ze de bal naar de juiste kleur spelen", grapt Woerts, die met zijn opmerking geen vrienden maakt. "Oh, wat ben je erg", zegt presentatrice Hélène Hendriks. "Dit wilde hij de hele avond al zeggen", stelt Vahle. "Een beetje uitdagen", noemt Hendriks het.

"Het grappige is", gaat Woerts verder. "Andries Jonker is niet te benijden als bondscoach. Ze hebben reizen gemaakt en dan hebben ze een trainingsveld dat een cricketveld is, waar een betonnen plaat ligt. Als dat gebeurt bij de mannen, dan had Van Gaal gezegd: joh, flikker op met die flauwekul. We gaan naar huis."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarschijnlijk bedoeld als misplaatste grap, maar bij veel spelers helaas wel het geval. Maar dat mag je tegenwoordig niet meer zeggen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al eerder gezegd bij de meeste ploegen is dat ook gewoon de waarheid . Maar de waarheid mag niet gezegd worden . Als je kijkt moet je kijken voor de spanning dat nederland wint . Niet voor het spel

Wijntje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja, deze mannen zijn altijd bang. Bang voor vrouwen. En vergeten derhalve de achterstand die vrouwen te overbruggen hebben. Want ja, deze mannen hadden vroegûh nog enige macht over de vrouwen (in heel veel landen nog steeds zo). En nu niet meer. Zo kortzichtig. In plaats dat de heer W. Nou trots is dat vrouwen stappen zetten. Zal de heer Woertz thuis ook zoveel te vertellen hebben? Of bekt hij enkel dhr. Derksen na?

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom moeten we bang zijn voor vrouwen. Nou ik heb net Engeland-Haïti zitten te kijken en ik vond het niveau dramatisch. Het spel was erg slordig.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar moeten de mannen bang voor zijn. Woerts zegt niet veel verkeerd hier ookal is het een rare . De dames maken idd stappen maar dat zijn kleine stapjes . Maar het mannen voetbal blijft zich ook ontwikkelen .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dus je mag alleen de positieve dingen benoemen? Als je een blik werpt op het voetbal, van welk geslacht dan ook, mag je de goede en mindere goede punten benoemen. De manier waarop je van mening over verschillen, maar wat er mis gaat niet mogen benoemen gaat natuurlijk nergens over.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is bij vrouwenvoetbal en de media die daarbij hoort altijd zo. Je mag geen kritiek hebben . Als het qua resultaat beter dan de mannen is gaan ze vergelijken . Maar terug reageren dan mag er niet vergeleken worden .

leeuw58
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ons amateur XI-tal (2e klas KNVB) wint ook gewoon met 5-0 van al deze teams. Hendriks zit er voor haar strakke truitjes en die Noa omdat ze uit de familie De Mol komt. Triest programma gewoon.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En jij kijkt met een paaltje in je onderbroek weer naar de strakke truitjes, zo houden we elkaar bezig

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe vaak moet ik nog aangeven dat Chris Woerts een volkomen overbodige nietsnut is met continu verkeerde informatie en vervelende opmerkingen waarvan hij denkt dat ze grappig zijn. Alles voor de aandacht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen