Akpom nog niet zeker van toekomst bij Ajax: ‘Logisch dat er veel interesse is’

23 mei 2024, 09:14
Foto: © Imago

Chuba Akpom weet nog altijd niet hoe zijn toekomst eruit ziet. De Engelsman maakte afgelopen zomer voor 12,3 miljoen euro de overstap van Middlesbrough naar Ajax, maar vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij niet weet of hij ook volgend seizoen in de Johan Cruijff ArenA te zien is.

“Om eerlijk te zijn, weet ik niet waar ik komend seizoen voetbal”, laat de aanvaller zich optekenen. “Er is veel interesse. Maar dat is gezien de geringe speeltijd die ik kreeg en het aantal doelpunten dat ik maakte logisch.” Akpom kwam dit seizoen voor Ajax in alle competities 36 keer in actie, waarvan elf als basisspeler. Daarin wist hij vijftien doelpunten te noteren en leverde hij drie assists af.

Artikel gaat verder onder video

“Ik ben nu 28 en voel dat ik fysiek en mentaal op mijn best ben”, vervolgt hij. “Mijn doel is altijd zo hoog mogelijk en voor het best denkbare team te spelen. Ik sta er niet alleen goed op in de Premier League, maar er is ook contact met clubs uit Duitsland en Frankrijk.” Om welke clubs dit zou gaan, laat de Engelsman zich niet over uit.

Toch is een vertrek uit Amsterdam niet de enige optie. Akpom ligt nog tot medio 2028 vast in de Johan Cruijff ArenA, dus behoort een langer verblijf ook tot de mogelijkheden. “Ik heb een contract bij Ajax en misschien komt er wel een manager die het heel erg in me ziet zitten. Wat er gebeurt, zien we in de zomer.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Henderson ergert zich ‘kapot’ aan teamgenoot bij Ajax en grijpt op het veld in

Jordan Henderson ergerde zich in de tweede helft van Ajax - Almere City zichtbaar aan Brian Brobbey.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

 • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Akpom heeft het verdienstelijk gedaan en zich altijd enorm professioneel opgesteld, maar ik denk dat hij niet echt op zijn plek is bij Ajax. Misschien valt dat met een nieuwe trainer plots wel op zijn plaats, dat sluit ik niet uit. Dat hij makkelijk scoort heeft hij in ieder geval wel laten zien.

CG
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Graag eerst tien speler naar de achterdeur / uitgang sturen. Als dat gedaan is kan Ajax na mijn mening minimaal drie topspelers binnen halen. Indien het kan heel graag minimaal twee in de verdediging. Het is sterk bewezen dat de vertrek van Martinez, Tagliafico en Blind een zware domper is !!!

TDjack60
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Ajax heeft 1 blunder gemaakt, te veel belofte volle jeugdspelers te snel weg gestuurd omdat ze maar buitenlanders bleven halen en of die nu beter waren? Vroeger braken talenten veel sneller door, van basten, Vanenburg, de Wit en tegenwoordig moet een jeugdspeler zelfs het eerst laten zien bij Onder 21 in plaats dat ze 17 waren en doorbraken bij Ajax , het is dom niet al bij Onder 19 te kijken of een speler het Fysiek aan kan in de Hoofdmacht waardoor een jonge speler veel meer leert op dat niveau daar was Ajax internationaal om geroemd en nu stelt de Ajax academie niet veel meer voor en veel spelers gaan elders vanwege pa en ma die geld zien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen