Ajax pakt door: zaakwaarnemer arriveert in Amsterdam voor onderhandelingen over transfer

27 augustus 2023, 15:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax lijkt op korte termijn zijn volgende zomeraanwinst te gaan presenteren. Voetbal International meldt zondagmiddag namelijk dat een zaakwaarnemer van Georges Mikautadze in Nederland is geland om te spreken over een transfer van de Georgische aanvaller van FC Metz naar de Johan Cruijff ArenA.

De Telegraaf maakte zaterdag al melding van de belangstelling van Ajax voor Mikautadze. Voetbal International bevestigt nu dat er gesprekken zijn over een transfer. “Tussen zowel beide clubs als Ajax en het kamp van de speler. Die gesprekken kunnen in een stroomversnelling raken”, zo klinkt het.

Artikel gaat verder onder video

Mikautadze brak door uit de jeugd van Metz. Hij werd in de seizoenen 2020/21 en 2021/22 wel verhuurd aan Seraing. Voor die club speelde hij een seizoen op het tweede en daarna een seizoen op het eerste niveau in België. Mikautadze was in dienst van Metz goed voor 44 duels, waarin hij 25 keer scoorde en 10 assists gaf. Namens Seraing kwam hij tot 57 optredens, 36 doelpunten en 4 assists.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een jaar geleden niet goed genoeg voor het tweede niveau van Frankrijk,.dus tweede niveau van België. En daar moet je dan 10 miljoen voor betalen. Wat een contrast met een paar jaar geleden waar Tadic en Blind in hun prime werden gehaald 17 en 16 miljoen. En dit is de man die Kudus moet doen vergeten? Het heeft er alles van weg dat na een waardeloos seizoen de selectie van Ajax dit jaar niet sterker is geworden maar nog zwakker. Wat een successen op zowel sportief als financieel gebied heeft Ajax een paar jaar geleden gehaald door lef te tonen en eindelijk dat salarisplafond te laten varen wat tot die geweldige prestaties onder Martin Jol hebben geleid. Nu komt het salarisplafond weer terug, moeten we genoegen nemen met tweederangs spelers en is het één grote armoede. Een spits die geen kansen kan benutten en het iq heeft van een goudvis, een verdediging om van te janken, een aanvoerder die over het veld sjokt en geen spelers wil gaan coachen en over een zelfde soort iq lijkt te beschikken. Een linksback die zichzelf geweldig vindt, een spelverdeler die grossiert in middelmaat en balverlies. Je mag hoog inzetten dit seizoen zodat je champions League voetbal veilig stelt. Maar op deze manier zie ik Ajax niet bij de eerste twee eindigen, de ambitie lijkt ver te zoeken bij het huidige ajax en het bestuur.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb het gevoel dat in vergelijking met het afgelopen seizoen Ajax wel sterker is geworden, meer vechtlust, meer snelheid en in alle linies veel sterker dan. Alleen geef ik Gorter nog het voordeel van de twijfel. Deze nieuwe spelers kennen PSV en Feijenoord en AZ niet dus zijn gaan blanco er tegen aan. Ik hoop dat ik gelijk krijg.

Jan Hendriksen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vertel Kingcrimson! Wat is jouw kijk hierop?

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Crimson is een blinde fan die alleen maar Calimero-gedrag vertoont. Huilt altijd dat alles en iedereen tegen Ajax is en denkt tegelijkertijd dat Ajax de grootste club is. Crimson is oud en zuur. Crimson luistert ook nooit naar de redelijke argumenten van andere voetballiefhebbers en geeft altijd af op andere clubs.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kat niet altijd iedereen af. Ga eens gewoon een gesprek aan.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voorlopig ben ik niet ontevreden over Gorter als keeper. Het kan zeker beter. Ook v/d Sar heeft deze weg moeten bewandelen, en was toch een hele goede keeper op internationaal topniveau. Laten we nu maar eerst naar de eerst 4 komende wedstrijden kijken hoe Gorter het echt doet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen