Schandalige gebeurtenissen in slotfase van FC Utrecht - Go Ahead Eagles

26 mei 2024, 19:52   Bijgewerkt: 26 mei 2024, 20:34
Foto: © ESPN

Schandalige taferelen in de slotfase van de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles. Vanuit de supportersvakken van beide clubs werd vuurwerk over en weer gegooid. Daardoor werd de wedstrijd in de slotfase gestaakt door scheidsrechter Allard Lindhout, bij een stand van 1-0 voor Utrecht.

Op beelden van ESPN was te zien dat supporters fakkels over en weer gooiden. Die kwamen ook daadwerkelijk terecht op de tribunes. Na oponthoud van meerdere minuten besloot Lindhout om de spelers naar binnen te begeleiden.

Artikel gaat verder onder video

De fans van Utrecht meldden zich ondertussen massaal langs het veld, ter voorbereiding op een veldbestorming bij een overwinning op Go Ahead. Clubicoon Mark van der Maarel zag zich genoodzaakt om de supporters aan te spreken en te verzoeken om terug te gaan, al gebeurde dat niet.

Analist Kenneth Perez van ESPN walgt van de beelden. "Je bent er bijna aan toe dat je zegt: dan gaan we maar een half jaar zonder publiek voetballen", verzucht hij. "Ze gooien fakkels naar een vak waar medemensen dicht op elkaar staan. Dat vinden zij een goed idee! Omdat ze toevallig voor een andere club zijn. Dan ben je toch zó gestoord?! Wat er in het voetbal gebeurt is misselijkmakend. Op een gegeven moment moet iemand toch zeggen: een half jaar zonder publiek, zoek het maar uit."

Volg de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles in ons liveverslag.

© ESPN
© ESPN
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Gaan we weer.. Deze mogen van mij een heel seizoen zonder uitfans spelen. Of überhaupt geen uit-supporters meer in de Nederlandse competities. Voetbalfans zijn zulke trieste figuren!

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Het ging een periode goed maar het loopt nu weer helemaal uit de hand. Marianne van Leeuwen zei nog ' we krijgen er meer grip op '

Klantenservice
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Het blijft te debiel voor woorden..

Henkapestaart
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

1-1 Heerlijke karma voor die zogenaamde fans. Ik was voor utrecht voor deze wedstrijd maar als ze dan zo'n domme rode kaart pakken en fans zich zo misdragen geef het dan maar aan Go ahead.

Storm
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Diep treurig weer....

mauricejongboom09
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Heerlijk toch hoe Go Ahead Eagles wint van dat .... FC Utrecht en dan nog geen goed woord over voor die nep supporters van Utrecht !!!!!!!

mauricejongboom09
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Echt Slechte verliezers dat Utrtecht !!!!!!!

gtsb
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Go ahead gooide als eerst ,want die stonden toen achter . Neemt niet weg dat beiden dus fout zijn ,dus niet alleen utrecht

john van p
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Lol

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Dubbel triest want wat moet go ahead in europa?.

gtsb
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Nou ik kom er regelmatig en toevallig deze wedstrijd ook . Ben geen utrechtfan maar woon vlakbij en hou van het spelletje . Zat en zit dan ook helaas in dat vak . Dit is natuurlijk schandalig en is nooit goed te praten . Maar ook nu weer stoor ik me aan al die mensen die weer roepen hoe erg het is ,en wat we moeten doen . Kijk mij het eens fff erg vinden 🤮. En over 2 dagen zijn we het weer vergeten . Het gebeurd overal ,wijzen is zinloos . Als de politiek en knvb niks meer doet als alleen roepen ,en er geen voetbalwet komt ooit. Blijft dit keer op keer gebeuren . Misschien met rustige tussenpauzes maar het blijft . Ook dat lijm en plak gedoe van de knvb met byv bekertjes heeft lekker gewerkt zie de verlenging . Verder was het wel raar dat normaal de onderkant van het vak tegen ajax en mijn club feyenoord leeg wordt gehouden . En het bomvol staat met politie en stewards . Nu stonden er 2 stewards !????

dilima1966
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Gewoon een seizoen lang geen uit supporters toe laten wedstrijd alle wedstrijden beker ook

Allback
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Het probleem is dat we het in Nederland niet WILLEN oplossen. Je zet er een camera op en daarna ga je mensen identificeren. Wanneer je de persoon in beeld hebt geef je diegene een stadionverbod. Voor een jaar, voor 5 jaar of levenslang. Kom je daarna weer ondanks een stadionverbod in beeld dan ga je strafrechtelijk vervolgen. Het probleem is gewoon op te lossen, we doen het alleen niet. We gaan zo van incident naar incident bij bepaalde clubs en iedereen blijft zich afvragen hoe dit kan gebeuren. De reden is dat er helaas zoals Perez zegt een aantal gestoorde mensen op de tribune zitten. Een relatief zeer klein deel verpest het voor de hele aanhang van een club en omdat het een relatief klein aandeel is kun je het probleem wel degelijk aanpakken.

gtsb
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Bepaalde clubs? Het is overal

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Allback, je kan stadion verboden geven maar dan moet je ook zorgen dat zo'n idioot het niet kan omzeilen. Kijk maar naar die dwaas die tijdens PSV - Sevilla de keeper van Sevilla aan viel want die had al meerdere stadion verboden gehad en toch was hij doodleuk weer in het stadion. De rellen gisteravond na de wedstrijd van Utrecht was weer een complete veldslag tegenover de politie, meerdere agenten gewond en maar twee aanhoudingen. Snap jij het nog??

boyke
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Zoiets kun je omzeilen door te zeggen of eisen een uur voor aanvang van de wedstrijd melden op politiebureau en dan pas om een uur of 8 naar huis. Mevrouw van Leeuwen kan dan zeggen het gaat veel beter misschien in haar huis maar niet op de velden. Ze kan wel stellen we houden de vakken leeg maar daar schiet je geen bal mee op en de goedwillige zijn dan de pineut. Gewoon meldstraf geven. Bij elke wedstrijd je melden op het politiebureau en pas naar huis 2 uur naar de laatst gespeelde wedstrijd en in een cel waar ze het spel niet kunnen volgen.. Zet op de tribunes camera’s neer zodat je ze meteen eruit kunt halen en meteen in de kraag grijpen. Misschien in het nog niet zo verkeerd die politieman op te nemen in het bestuur van de KNVB, wat er nu zit zijn allemaal slappelingen. Voor je binnen komt iedereen fouilleren en identiteitskaart tonen anders niet naar binnen. Flinke boetes zetten op die gooien met vuurwerk of meenemen ervan. Stop verkoop blikjes of bekers of andere materialen en om alle velden voor de tribunes waar de meeste problemen zijn netten hangen. Het is dan wel de clubs die benadeeld wordt maar die mogen ook hun hand in eigen boezem steken door meer middelen in te zetten.

gtsb
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Knvb en clubs en politie kunnen niks zolang de politiek de wetten niet veranderd

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

gtsb, ik ben het volledig met je eens maar de vraag blijft of de overheid en de KNVB wel willen veranderen want er wordt nu al tientallen jaren geroepen dat het zo niet langer kan maar vanuit deze hoek gebeurd er praktisch niets. De KNVB wil misschien wel veranderen zolang het maar niets kost want daar begint het steeds meer op te lijken. Je kan het vergelijken met politieke verkiezingen veel beloftes, weinig inhoud.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

boyke, wat jij hier schrijft liever vandaag dan morgen invoeren maar het zal een mooie droom blijven want in werkelijkheid zal er weinig tot niets gebeuren neem dat maar van mij aan. Ik was erbij toen de eerste bom ontplofte ruim veertig jaar geleden bij ADO Den Haag volgens mij tegen De Graafschap. Ik en een aantal echte supporters hebben toen gelijk het stadion verlaten. Dat was eind jaren zeventig. Toen werd er ook al geroepen dat dit aangepakt moest worden en wat is ervan terecht gekomen? Helemaal niets, eerder het tegenovergestelde. Het is alleen maar erger geworden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen