Ajax ziet in oude bekende van Mislintat ideale concurrent van Brobbey

9 augustus 2023, 19:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft Chuba Akpom op de radar om de voorhoede te versterken. De Amsterdammers zien in de spits van Middlesbrough een ideale kandidaat om de concurrentie aan te gaan met Brian Brobbey. Afgelopen seizoen maakte Akpom 28 doelpunten op het tweede niveau van Engeland én met een nog eenjarig contract, hoeft hij vermoedelijk niet de hoofdprijs te kosten.

Dat meldt Voetbal International althans. Volgens het weekblad is de 27-jarige diepe spits ‘één van de topkandidaten’ om de aanval te versterken. Afgelopen seizoen kroonde Akpom zich met 28 doelpunten tot de topscorer van het tweede niveau van Engeland. Eerder stond hij onder contract bij Arsenal, waar ook Ajax’ directeur voetbalzaken Sven Mislintat onder contract staan. In Londen hebben ze met elkaar samengewerkt, waardoor Mislintat in zijn eigen netwerk aan het zoeken is.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel Akpom een topkandidaat is, heeft Ajax nog meer ijzers in het vuur voor de voorhoede. “Daarnaast zou de club ook bezig zijn andere centrumspitsen in kaart te brengen”, schrijft VI namelijk over de zoektocht voor een concurrent van Brobbey. Eerder bevestigde trainer Maurice Steijn al dat Ajax nog een extra optie wil naast Brobbey in de punt van de aanval. Vorig seizoen vulde Dusan Tadic die positie ook met grote regelmaat in, maar zijn contract werd ontbonden. De huurverbintenis van Lorenzo Lucca werd eveneens niet verlengd.

Preview Eredivisie 2023/24! 🇳🇱 De landskampioen, tegenvallende aankopen en de mooiste shirts!

In het eerste van Arsenal maakte Akpom overigens nooit een doelpunt: de 1.86 meter lange spits kwam tot twaalf officiële optredens. Ook namens Brighton & Hove Albion kwam hij niet tot scoren, al speelde die club destijds nog niet in de Premier League. Bij Hull City en PAOK Thessaloniki kende hij wisselende periodes: pas vorig seizoen kende hij qua doelpunten zijn absolute doorbraak met 28 treffers in 38 officiële duels in het Championship.

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed zo fc update weer een nieuwe naam uit de grabbelton wie komt er straks of morgen bij Deze speler is in iedergeval beter als Brobbey

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan ook een andere site zoeken hè als het je niet bevalt.

Zak patat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op andere sites word dit ook geschreven dus maakt niet.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed netwerk van Mislintat.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een schop onder zijn Duitse pleurisreet moet die Mislintat krijgen. Hij is ook de reden dat Schneider niet komt. Er hoort geen enkele Duitser bij Ajax thuis.

Eelko
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Wesley Sneijder moet je ook niet bij Ajax hebben met al zijn Yolanthe verhalen. Nu heeft hij weer een nieuwe vlam en alle roddelbladen staan meteen weer vol. dat geeft alleen maar onrust zulke types. Ik geef Ajax groot gelijk, dan zijn er wel andere echte Ajaxieden.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De eerste nieuwe naam is al weer gevallen voor ajax uit de grabbelton Anton Gaaei van Viborg FF. 

robinson
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brigges: Ik kan ook iemand aanwijzen die een schop onder zijn reet verdiend.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is wat aan de late kant. Hopelijk kan Steijn de nieuwe spelers goed laten inspelen. Na een seizoen van tegenslagen wordt het tijd voor Ajax de verliezen door de concurrenten van het afgelopen seizoen recht te trekken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen