Mulder hoopt op harde ingreep van Koeman: teleurstellende basisspeler moet plaatsmaken tegen Frankrijk

16 juni 2024, 18:51   Bijgewerkt: 16 juni 2024, 18:56
Foto: © Sporza

Youri Mulder hoopt op een basisplaats voor Jeremie Frimpong in de volgende EK-wedstrijd van het Nederlands elftal. De oud-voetballer, die bij de Belgische zender VRT aanwezig was om de wedstrijd tegen Polen te analyseren, vindt dat Frimpong rechts voorin de voorkeur moet krijgen boven Xavi Simons.

Tijdens de wedstrijd tegen Polen maakte Mulder die mening al kenbaar aan presentatrice Imke Courtois. “‘Gefrustreerd’ is misschien te sterk uitgedrukt, maar je zei tijdens de wedstrijd wel: wanneer brengt hij Frimpong?”, vertelt Courtois na afloop van de 1-2 zege. Mulder reageert: “Dat komt ook omdat Frimpong het heel goed gedaan heeft, die was in topvorm. In de tweede helft stokte het een beetje, het tempo ging te ver naar beneden. Zeker toen Malen erin kwam gebeurde er wel genoeg in de voorhoede, maar hij blokkeerde wel de diepgang van Dumfries.”

Artikel gaat verder onder video

De analist vindt dat Frimpong en Dumfries wél samen kunnen spelen. “De keuze was voor de wedstrijd niet tussen Dumfries of Frimpong. Dumfries speelde gewoon ook een heel goede wedstrijd. Hij kwam vaak in scoringspositie. Voor mij is het meer Dumfries én Frimpong, in plaats van Simons.”

Mulder krijgt daarna de vraag of hij een basisplek voor Frimpong verwacht vrijdag tegen Frankrijk, ten koste van Simons. “Misschien wel. In het moderne voetbal is pure snelheid gewoon heel belangrijk. Als je dan een speler hebt die heel goed kan voetballen en ook nog eens de snelste speler is van de Bundesliga… Nederland heeft de snelste speler van de Premier League (Micky van de Ven, red.) én van de Bundesliga. Die zou je eigenlijk op moeten stellen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Helemaal mee eens met deze opmerking .

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Xavi Simons kan je nu gewoon naar huis sturen. Brengt niks.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Maar niet alleen hem. Onze dame met opvallende haarband ook terugsturen. En weet je wat...stuur die trainer ook meteen weg. Geen enkele (oud)trainer of voetbalkenner begrijpt iets van die "puntje puntje puntje" trainer en zijn werkwijze. Dus al die andere hebben geen verstand van voetbal maar deze coach die nog niks heeft gepresteerd heeft het bij het juiste eind?

Humaxima
Link gekopieerd!
  40
  + 1
avatar

Onbegrijpelijk dat Frimpong ter discussie staat. Hij hoort in de basis. In Duitslands kampioen en bejubeld en in nl staat hij ter discussie. Dat verwend kind Xavi naar de speeltuin sturen

Goku
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Alleen bij de trainer

Storm
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Ook opa Wijnaldum niet meer inbrengen aub.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen