Feyenoord accepteert voorstel: Nieuwkoop voorlopig aan de kant met schorsing

14 augustus 2023, 15:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De aanklager van de KNVB heeft Bart Nieuwkoop een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. Feyenoord heeft die schorsing geaccepteerd, waardoor Nieuwkoop de eerstvolgende twee competitieduels mist.

De schorsing is een gevolg van de rode kaart die Nieuwkoop opliep in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0) van zondag. Hij beging een forse overtreding op Iñigo Córdoba en werd in de 25ste minuut met rood naar de kant gestuurd door arbiter Rob Dieperink. Feyenoord en Nieuwkoop hebben de KNVB laten weten het voorstel te accepteren.

Artikel gaat verder onder video

Door de schorsing mist Nieuwkoop effectief de competitiewedstrijden bij Sparta Rotterdam van aankomende zondag en die tegen Almere City FC van een week later in De Kuip. Hij kan zijn rentree maken in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht van 3 september.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi zo, spelverruwing moet worden verbannen. Elkaar onnodig schade toebrengen is min, voetbal is geen MMA of Rugby. Wat denkt die Van Nieuwkoop wel.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij is jouw toetsenbord ook een krotje, Van Krotje. Maar liefs 11 keer staat die speler zijn naam op deze pagina, namelijk Nieuwkoop.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3 wedstrijden is in verhouding gewoon veel voor iemand die uitglijdt ,en het dus niet expres doet . Zeker als een noa lang expres op de hakken van een utrechtspeler gaat staan en niks krijgt . Maar okay dat is onze nieuwe lieveling in nederland die mag natuurlijk iets meer .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen