Calvin Stengs grijpt naar het hoofd en wordt uitgelachen door De Goffert

12 mei 2024, 15:54   Bijgewerkt: 12 mei 2024, 16:20

Calvin Stengs heeft zondagmiddag tijdens het uitduel van Feyenoord met NEC een uitgelezen mogelijkheid op een scoringskans knullig om zeep geholpen. Aan het begin van de tweede helft ging een ingestudeerde vrije trap volledig de mist in.

Stengs mocht in de vijftigste minuut van de wedstrijd bij een 1-1 tussenstand aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of zeventien. De vrije trap was tot stand gekomen door een overtreding op de doorgebroken Ayase Ueda van Bram Nuytinck, die meteen kon inrukken met een directe rode kaart.

De vrije trap leek voor Stengs, die in de eerste helft het openingsdoelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening had genomen, een uitgelezen mogelijkheid om het doel van Jasper Cillessen onder vuur te nemen. De aanvallende middenvelder koos echter voor een pass opzij, die bestemd leek voor Dávid Hancko. Hancko bewoog echter weg van de bal, waardoor een potentieel grote doelkans verloren ging voor Feyenoord.

De vrije trap van Stengs kwam de Feyenoorder op hoongelach te staan van het publiek in De Goffert. Stengs zelf liet zijn teleurstelling over zijn vrije trap overigens meteen merken: hij greep ontgoocheld naar het hoofd.