Maurice Steijn geeft vijf redenen waarom hij met volle vertrouwen toewerkt naar seizoenstart

6 augustus 2023, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax moest zondagmiddag het hoofd buigen voor Borussia Dortmund. De Duitsers waren met 3-1 te sterk in de ‘generale repetitie’ van de Amsterdammers. Na afloop nam trainer Maurice Steijn plaats voor de camera’s van Ziggo Sport, en vertelde hij wat hij goed vond gaan bij zijn ploeg en waar hij vertrouwen uit put in aanloop naar de aanstaande seizoenstart.  

“Ik haal vertrouwen uit het creëren van kansen. De manier van druk zetten gaat goed, waardoor we ze (Dortmund, red.) een aantal keer tot fouten hebben gedwongen”, begint Steijn. Ajax kreeg tegen Dortmund, met name in de tweede helft, een aantal meer dan prima kansen om te scoren. Onder meer Mohammed Kudus, Brian Brobbey en Jakov Medic waren heel dichtbij voor de Amsterdammers.

Artikel gaat verder onder video

“Er staat een team, je ziet dat ze knokken voor elkaar. Je ziet vandaag dat er ook interactie was met het publiek. Het kan alleen nog maar beter”, gaat de oefenmeester vervolgens verder. Desondanks verloor Ajax dus met 3-1 van de ploeg die afgelopen jaar tweede eindigde in de Bundesliga door doelpunten van Julian Brandt en Felix Nmecha (twee keer). Brobbey was namens Ajax trefzeker.

Tot slot werd Steijn ook nog gevraagd wat hij van de huidige selectie vindt en hoe dat perspectief er voor staat. “We hebben van de week aangegeven dat dít de ploeg is waar we het op dit moment mee moeten doen, en daar gaan we het maximale uithalen. Wij gaan in ieder geval vol vertrouwen richting de competitie, dat hebben we vandaag denk ik weer bewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben positief over de persoonlijkheid van Steijn. Hij geeft iedereen een kans(je) zelfs Hlynson, mooi is dat. Er begint vormen van een team zichtbaar, nota bene met spelers die net een paar dagen bij SAjax trainen. Die Kroaat is nuttig en sterk. De keeper kan ik niet beoordelen, te weinig werk verricht. Kudus is beter geworden.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mogelijk dat Steijn een goede weg ingeslagen is. Wel moeten we even afwachten op de eerste vijf competitiewedstrijden. Dan krijgen we een eerste en goede gerichte beeld over Ajax én Steijn zelf. Word vervolgd ! !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen