V/d Gijp vertelt wat hij achter de schermen hoort over Berghuis: 'Heel vals'

28 augustus 2023, 19:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/Vandaag Inside

René van der Gijp blijft erbij dat Steven Berghuis en Dick Advocaat elkaar niet liggen. In december vorig jaar stelde Van der Gijp dat Advocaat een 'grafhekel' heeft aan Berghuis, met wie hij samenwerkte bij Feyenoord. Dat werd daarna ontkend door Advocaat zelf. Inmiddels speelt Berghuis voor Ajax.

In de podcast KieftJansenEgmondGijp komt Van der Gijp nog eens terug op zijn uistspraken over Berghuis. "Ik heb een keer gezegd dat Dick een klerehekel aan die Berghuis had. Ik heb van honderd mensen die daarmee te maken hadden gehoord: 'Die Berghuis heeft het Dick gewoon heel moeilijk gemaakt.' En dat verdient Dick niet", vindt de analist. "Daar is hij veel te lief en aardig voor. Dick is gewoon een enorm fijne kerel."

Artikel gaat verder onder video

Volgens Van der Gijp verdient Advocaat een zachtere benadering dan hij kreeg ban de huidige Ajax-aanvaller. "Je mag best een keer tegen 'm zeggen dat het niet met hem eens bent, maar je moet hem niet het leven zuur gaan maken. Dat verdient hij niet, zeker niet op de leeftijd die hij nu heeft. Dat heeft Berghuis wel gedaan. Ik hoor dan mensen die zeggen: 'Het is ook wel vals, als je iemand het leven zuur gaat maken.' Dat hoor ik van honderden kanten."

"Maar als Dick wordt gevraagd wie aanvoerder van Ajax moet worden, zegt hij toch Berghuis", vervolgt Van der Gijp, die merkt dat veel trainers en oud-voetballers zich 'onderdeel van het geheel' voelen en elkaar verdedigen. "Zelf heb ik dat nooit ervaren. Als ik naar een wedstrijd ga, doe ik dat voor mijn zoon of voor Jan Boskamp, zodat we daarna samen wat kunnen eten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis is een gluiperd. Vaak poeslief, te aardig zonder bal achter de microfoon, maar zo vaak stiekeme overtredingen en gedrag. Berghuis kijkt fout uit zijn ogen. Kan me voorstellen dat een eerlijk persoon als Dick Advocaat daar moeite mee heeft.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ah, daar is het bejaarde koninkje weer om Swieb aan te vallen. Doet pijn he, kritiek op je clubje. Herken je ze nog, de All Keuken Divisie Stars? Au!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer een karaktermoordje van Vd Gijp. Nergens anders over kunnen praten en maar anderen bekritiseren en zwart maken: Schimmelpenninck, Fidan, Van Castricum, Stentler, Van Hooijdonk. Ga zo lekker door René, het is wel een medicijnen tegen je depressies.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog steeds blij dat ie weg is

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met de wetenschap van nu dan hè. Destijds ging heel R'dam in stress en raar doen. Wij zagen hem liever gaan dan komen toen en nu ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen