Zelfs Ajax-fans verrast door opvallende nominatie: 'Hoe komt hij hier in godsnaam tussen?'

24 augustus 2023, 15:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

ESPN heeft donderdagmiddag de vijf genomineerden voor de prijs van Johan Cruijff Talent van het Jaar bekendgemaakt. Milos Kerkez (AZ), Million Manhoef (Vitesse), Shurandy Sambo (Sparta Rotterdam), Xavi Simons (PSV) en Kenneth Taylor (Ajax) dingen mee naar de prijs. Dat de 21-jarige Taylor wel en Quilindschy Hartman (Feyenoord) niet is genomineerd, doet de nodige wenkbrauwen fronsen.

Waar Taylor met Ajax een moeizaam seizoen achter de rug heeft, werd Hartman met Feyenoord kampioen van de Eredivisie. De linksback, net als Taylor 21 jaar, veroverde vroeg in het seizoen een basisplaats en gaf zijn plek in het elftal niet meer weg. Taylor is onder Maurice Steijn niet onbetwist. In de laatste speelronde moest de invaller genoegen nemen met een korte invalbeurt.

Artikel gaat verder onder video

Op X vragen veel supporters zich af hoe het kan dat Taylor wel en Hartman niet tot de genomineerden behoort. "Als Ajax-supporters lachen we er zelf om dat Taylor hier tussenstaat", reageert iemand. "Ook wel weer duidelijk dat we deze prijs totaal niet serieus hoeven te nemen", laat een supporter van Feyenoord weten. "Taylor? Wat een gek lijstje. Hoort maar één naam op te staan en dat is Simons", vindt een ander.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is wel het allerlaatste wat die jongen nodig heeft. Een schop onder z'n kont zou hij moeten krijgen. Speelt nog steeds als een jeugdspeler en mist urgentie en volwassenheid. Als hij geen stapje extra zet dit jaar zie ik hem aan weinig minuten komen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Simons kan alvast ruimte maken in zijn agenda om de prijs op te halen. Dat Taylor er tussen staat is een schande voor de prijs opzich.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kun je zien waar ESPN voor staat :" Ajax". Is ook altijd te horen in de commetaren bij wedstrijden. Deze mensen zijn niet objectief

Ron@home
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bespottelijk! Taylor voegt niets toe aan Ajax. Zou hij bij Groningen of Telstar gespeeld hebben, dan zou niemand de knul zijn opgevallen. Heeft geen enkele kwaliteit die eruit springt... En JA, ik BEN Ajacied. Al sinds ca.1964!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen