Ajax krijgt Olympique Marseille in chaotische wedstrijd niet op de knieën

21 september 2023, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax is er donderdagavond in een bloedstollende strijd niet in geslaagd om van Olympique Marseille te winnen. De Amsterdammers kwamen via uitblinker Carlos Forbs en Steven Berghuis op een 2-0 voorsprong, maar zagen deze voor de rust alweer wegsmelten. Dankzij de terechte puntendeling blijft een verdere crisis voorlopig uit in de Johan Cruijff Arena, maar zal de klassieker van komend weekend een zware kluif worden voor de ploeg van Maurice Steijn.

Ajax en Marseille kende op zijn zachtst gezegd een matige voorbereiding richting het openingsduel, want beide clubs verkeerden de afgelopen weken in een bestuurlijke en sportieve crisis. Waar Ajax afgelopen zondag op pijnlijke wijze met 3-1 onderuit ging in Enschede en vervolgens een intern onderzoek instelde naar technisch directeur Sven Mislintat, moesten bij Marseille meerdere bestuursleden opstappen vanwege de uitschakeling in de Champions League. Bij Ajax waren al deze perikelen echter niet direct zichtbaar in het spelbeeld, want de Amsterdammers begonnen scherp en fel aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren werd dit beloond, toen verdediger Mbemba in de negende minuut een lange bal compleet verkeerd inschatte en Forbs vrije doorgang op het doel van Marseille toekende. De Ajacied maakte hier graag gebruik van en schoot koel de openingstreffer binnen.

Artikel gaat verder onder video

In de 20e minuut werd het Amsterdamse feest nog groter toen Berghuis uit een afvallende corner snoeihard de 2-0 op het scorebord schoot. Dat Jay gorter een minuut eerder op knappe wijze de 1-1 van Pierre-Emerick Aubameyang had voorkomen leek dan ook alweer vergeten. Hierna zwakte het tempo van Ajax echter iets af, waarna Marseille steeds beter in de wedstrijd kwam. Drie minuten later was het al raak. Rechtsback Jonathan Clauss kreeg te veel ruimte en drong met speels gemak het zestienmetergebied binnen, waarna hij de bal snoeihard langs Gorter schoot. Toen Aubameyang een kwartier later de gelijkmaker binnen schoot, was het voor Ajax billen knijpen om zonder achterstand de rust in te gaan en niet onder de druk van Marseille te bezwijken.

Na een bloedstollende eerste helft trad Ajax met de jonge invaller Silvano Vos binnen de lijnen fris aan voor de tweede helft. Dat driemaal soms scheepsrecht is, bleek voor Kenneth Taylor in de 52e minuut. Nadat de middenvelder in de eerste helft twee grote kansen om zeep had geholpen, was hij dit keer wel scherp na een voorzet van uitblinker Forbs en schoot hij Ajax wederom op voorsprong. Een spannende fase brak vervolgens aan in de Johan Cruijff Arena, met kansen over en weer. Toch bleef Ajax aanvallend weliswaar gevaarlijk, maar enorm kwetsbaar in de omschakeling. In de 79e minuut maakte Aubameyang hier dan toch gebruik van. De 34-jarige spits kreeg teveel ruimte van basisdebutant Anton Gaaei en schoot hard de 3-3 binnen.

In de slotfase was de spanning dan ook om te snijden, met twee ploegen die voor de overwinning speelden, zonder zich een nederlaag te kunnen veroorloven. De grootste kans kwam in de 89e minuut, wanneer Taylor op aangeven van Steven Bergwijn nipt over schoot. Toen Vos na een uitstekende invalbeurt vervolgens met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd (waarvan de eerste erg discutabel was) was de drang van Ajax gebroken en zou de winnende treffer niet meer vallen. Hierdoor hebben beide teams in crisis een terecht punt behaald en blijven zij voorlopig nog ongeslagen in Europa. De ploeg van Steijn zal zich nu met een beter gevoel vol moeten richten op de klassieker komende zondag, wat na een uitputtingsslag van jewelste een serieuze uitdaging zal vormen voor de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe krijgen ze het iedere keer weer voor elkaar om te verzuimen champignons of Europese ze geven doelpunten weg als kado

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doet de tegenstander ook hoor

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Jammer dat Ajax het niet over de streep heeft kunnen trekken voor NL maar een gelijkspel is een terechte uitslag

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu met minder nieuwe spelers ook niks, naks noppes. Geen tactiek geen strategie van pannenkoek Stein. Met deze waardeloze trainer wa het niks , is het niks en wordt het ook nooit wat.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met jou wordt het sowieso niks negatieve lamlul

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, na de wissel Vos erin was het spel rustiger en beter. Maar achterin hebben 4 spelers geen mond om met elkaar te praten. Sutalo is nog geen leider achterin, das duidelijk. 3-3 is beter dan verliezen, maar deze wedstrijd was van beide kanten een gatenkaas.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV en AZ hebben helemaal geen punten behaald en zijn afgegaan als een gieter dus dit punt diet mij goed na alle negativiteit.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja wat zullen we zeggen . Bij beiden clubs is het een zooi . OM zelfs de trainer weg net voor de wedstrijd . Het was gewoon rommelig qua spel . Het zegt niet zoveel deze uitslag De verslaggeving en de studio bij veronica vond ik weer dramatisch . Dick Advocaat gaat nooit echt wat zeggen

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me zo langzamerhand wel af wat die Bergwijn nog in de opstelling doet. En dan nog als aanvoerder ook. Als hij schiet is het een garantie voor een misser

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ook Quarlonk, Bergwijn bij grof vuil, grootste miskoop van de laatste jaren van Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekkere sfeer in de Arena, als vanouds, weer gezellig in een Europese wedstrijd met de gabbers. Ondanks de uitslag hebben wij genoten, ook genoten wij van het goede perspectief voor zondag. OM is een opwarmertje voor zondag en reken maar dat de spelers Feyenoord het leven zuur zullen maken en het is Feyenoord maar, Feyenoord is echt geen OM, die in een zware competitie speelt. Zondag is een kwestie van Gimenez en Paixao kalt gestellen en misschien ook Ueda dan moet het voor Ajax wel lukken.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

He schizo . Eerst zit je hier te vertellen dat je niet gaat ,en nu ben je in eens geweest . Tuurlijk joh . Samen met kwik en kwak zeker 🤣

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Och wat heb ik van de spannende wedstrijd genoten, meer dan die van dinsdag en woensdag.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is prima . Maar je bent niet geweest joh schizo .

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vond de wedstrijd excelsior maasluis- kozakken boys spannender! zondag feyenoord makkelijk 3 punten er bij!! maar ik snap waarom ajaks en marseille geen cl spelen!

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En toch hadden we de wedstrijd met 3 - 1 kunnen / moeten winnen. Maar door / dankzij teveel (schoonheids)fouten hebben we deze grote kans laten liggen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen