Zaakwaarnemer Guido Albers sluit terugkeer uit: 'Hij gaat in ieder geval niet naar Ajax'

12 mei 2024, 10:33   Bijgewerkt: 12 mei 2024, 10:48
Foto: © ESPN

Zaakwaarnemer Guido Albers sluit uit dat zijn cliënt Donny van de Beek komende zomer terugkeert bij Ajax. De 27-jarige middenvelder wordt momenteel door Manchester United verhuurd aan het Duitse Eintracht Frankfurt, maar die club heeft inmiddels besloten de optie tot koop niet te gaan lichten.

United telde in de zomer van 2020 nog een bedrag van 39 miljoen euro neer om Van de Beek over te nemen van Ajax, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en waar hij in het seizoen 2018/19 een belangrijke rol speelde bij het bereiken van de halve finale van de Champions League. Zijn Engelse avontuur liep echter uit op een deceptie, ook na de komst van zijn voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag kwam Van de Beek nauwelijks in aanmerking voor speelminuten in Manchester, terwijl een verhuur aan Everton in de tweede helft van het seizoen 2021/22 ook geen soelaas bood.

Artikel gaat verder onder video

Afgelopen winter bood Eintracht Van de Beek een nieuwe kans om zijn loopbaan uit het slop te trekken, maar ook in Duitsland kwam het er niet uit. Sinds het uitduel bij TSG Hoffenheim op 25 februari, dat eindigde in een 2-2 gelijkspel, stond de middenvelder niet één keer meer in de basisopstelling. Vooralsnog kwam de negentienvoudig Oranje-international niet verder dan acht wedstrijden, waarin hij niet scoorde en ook geen enkele assist achter zijn naam kreeg. Inmiddels heeft Albers, die sinds kort de belangen van Van de Beek weer behartigt, met Eintracht kortgesloten dat de koopoptie definitief niet gelicht gaat worden. Dat zegt de zaakwaarnemer zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Hans Kraay junior zou het wel weten: "Dan denk ik met mijn boerenlullenverstand: waarom ga je niet gewoon terug naar Ajax? Je hebt heel veel verdiend, ga gewoon weer lekker voetballen." Albers reageert: "Hij wil niet in de Premier League blijven, want dat wil United niet. Dat is voor hem geen goede keuze. Hij moet terug naar een club die goed voetbal speelt." Kraay haakt in: "Dus hij gaat niet terug naar Ajax?", wat door Albers bevestigd wordt: "Hij gaat in ieder geval niet terug naar Ajax."

Kraay concludeert voorzichtig dat het dan Spanje of Italië gaat worden. Albers: "Mijn voorkeur was om in Frankrijk, Italië of in Spanje te kijken. Als ik hem daar kan krijgen, dat zou fantastisch zijn. Bij een club waar hij gewoon 'op tien' gaat spelen, zoals hij ook bij Ajax heeft gespeeld. Daar heeft iedereen gezien wat een fantastische speler het kan zijn."

Oud-trainer Aad de Mos, die ook is aangeschoven, ziet daarin juist een obstakel. "Dat is het probleem ook, Guido. Op de manier waarop Ajax speelt, speelt er niemand in het buitenland. En ik vind het ook niet juist wat Hans zegt: 'gewoon' terug naar Ajax. Wat is 'gewoon terug naar Ajax', Hans?" Kraay: "Lekker voetballen op je eigen plek, terug naar het voetbal dat weinig ploegen spelen. Hij voelde zich daar als een vis in het water. Misschien is hij gewoon niet goed genoeg voor Manchester United." De Mos: "Als je kijkt, dan zie je dat het hele sterrenteam (van Ajax, red.), dan zie je dat er maar twee spelers zijn die het gemaakt hebben, en daar is nog veel kritiek op. Dat zijn Frenkie en De Ligt."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Luijckx kan behalve Sandler maar één speler bedenken voor wie Ajax óók op de tribune zat

Ajax-bestuurders Kelvin de Lang en Marijn Beuker waren onlangs aanwezig bij de wedstrijd tussen NEC en AZ.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Je zou kunnen redeneren dat een speler als van de Beek aan soort van aanwinst zou kunnen zijn omdat de club nou eenmaal een hoop slechte(re) spelers in huis heeft, en elke betere speler er één is, maar ik ben van mening dat ze hem niet terug moeten halen. Van de Beek heeft zijn beste tijd wel gehad en is redelijkerwijze uitgerangeerd. Ik ben sowieso al nooit echt liefhebber van hem geweest.

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die zaakwaarnemers maken de hoofden van de spelers dol met hun manipulatie. Ze laten hen in de waan dat ze het goed met de speler voor hebben, als zijn zaaknemer het echt goed met hem voor heeft laat hij hem terugkeren naar Ajax. Maar het is inmiddels mode en gezichtsverlies als je 'te vroeg' naar Nederland komt.

KROTJE
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Ajax moet niet terugkijken en leunen op onzekerheden. Van de Beek is een speler, waarvan ik me afvraag of hij een meerwaarde voor de nieuwe Ajaxspelersgroep kan zijn. Ajax moet met een nieuwe coach en een vernieuwde, gerenoveerde spelersgroep het nieuwe seizoen in. Grote successen moeten dan ook niet meteen als voorwaarde of garantie worden verwacht og geëist, alles dat meezit is meegenomen. Ajax moet zich nou eenmaal van de aller slechtste situatie ooit gaan heroprichten, wat zeker lukken gaat, Ajax is Ajax immers.

Gusa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik vind Guido Albers medeschuldig aan het in het slop raken van de loopbaan van Van de Beek. Hij faalde meerdere keren om hem weg te krijgen bij United, waarna er totaal geen gebruik van hem gemaakt werd. Na zoveel mislukkingen dan de deur dichtsmijten naar een Nederlandse club (waar die jongen zichzelf misschien eindelijk kan terugvinden) is gewoon stupide.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Iemand die vooral zijn beste tijd speelde in een goed spelend Ajax met De Ligt Tadic Ziyech De Jong... in een veel minder elftal zal hij veel minder uitblinken. Misschien ook wel goed om hem niet terug te halen. Vond hem nooit een wereldspeler, vond hem alleen heel goed meedraaien in een topelftal

Ajeto!
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

En zo is het maar net. Dat was een hele mooie lichting met een mix van oudere spelers. Hij is slachtoffer geworden van het succes want hij speelde boven zijn kunnen.

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat een flauwekul, hij stond in een elftal waar hij opgesteld stond hoe hij het beste tot zijn recht komt. Nu moet hij zich laten inpassen, als je zijn kwaliteiten niet ziet laat je je blijkbaar leiden door de laatste twee jaar. Van de Beek heeft meer techniek in zn kleine teen dan de rest van Ajax samen (uitgezonderd Berghuis wellicht en onetrick pony BergWIJN)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen