Georginio Wijnaldum laat Europa achter zich: dit is de transfersom die PSG ontvangt

1 september 2023, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Georginio Wijnaldum is op weg naar Saudi-Arabië, zo weet L'Équipe. Paris Saint-Germain heeft volgens het sportblad een akkoord bereikt met Al-Ettifaq over een transfersom van circa acht miljoen euro. Wijnaldum wordt vrijdag verwacht voor de medische keuring en kan daarna zijn contract ondertekenen. Fabrizio Romano, die overigens meldt dat de transfersom de negen miljoen euro kan overstijgen, schrijft dat Wijnaldum voor drie seizoenen kan tekenen.

Al-Ettifaq is de club van manager Steven Gerrard. Wijnaldum wordt ploeggenoot van onder meer Jordan Henderson, met wie hij samenspeelde bij Liverpool, en voormalig Olympique Lyon-spits Moussa Dembélé. In Parijs liep het contract van Wijnaldum nog een jaar door, maar zijn vertrek komt niet onverwacht. Vanwege een gebrek aan speeltijd werd al rekening gehouden met een transfer. Vorige week werd de Saudische interesse bekend.

Artikel gaat verder onder video

Onlangs legde Wijnaldum een verzoek bij de clubleiding van PSG of zijn contract kon worden ontbonden. De Franse grootmacht voelde daar weinig voor en wilde graag nog wat geld verdienen aan de oud-speler van Feyenoord en PSV. Dat lijkt dus zo'n acht of negen miljoen euro te worden.

Sports Zone, dat als eerste melding maakte van de Saudische interesse, beweerde dat ook Al-Shabab én PSV interesse hadden in de Nederlander. Uiteindelijk heeft Al-Ettifaq, de huidige nummer vijf van de Saudi Pro League, dus aan het langste eind getrokken. Wijnaldum speelde in totaal 38 officiële wedstrijden voor PSG.

Volg de transferontwikkelingen op Deadline Day in ons liveblog!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen