Juventus komt in actie: salaris Pogba bevroren, besparing van tientallen miljoenen euro's lonkt

13 september 2023, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Juventus heeft het salaris van Paul Pogba (30) bevroren nadat de Fransman positief is getest op dopinggebruik. Mocht ook de contra-expertise uitwijzen dat hij gezondigd heeft, dan kan dat De Oude Dame een besparing van tientallen miljoenen euro's opleveren.

La Gazzetto Dello Sport schrijft woensdag dat Juventus het salaris van Pogba niet hoeft uit te betalen, aangezien hij tijdelijk geschorst is en derhalve niet mag trainen. Mocht de B-staal óók een positief resultaat opleveren, dan hangt de Franse middenvelder een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd.

Artikel gaat verder onder video

Het meest logische gevolg zou zijn dat Juventus daarop zal besluiten om het contract van de speler, die vastligt tot medio 2026, helemaal te verscheuren. Pogba loopt daarmee een jaarsalaris van naar verluidt acht miljoen euro mis. Juventus zou echter een totaalbedrag van ongeveer 30 miljoen euro (bruto) besparen mocht het zover komen.

Dat maakt de tweede periode van Pogba in Turijn alsnog een behoorlijk dure. Sinds de wereldkampioen van 2018 in de zomer van 2022 transfervrij terugkeerde na vijf magere jaren bij Manchester United, kwam hij slechts 213 minuten in actie. Daarmee kost hij de club netto veertigduizend euro per gespeelde minuut, becijfert de roze sportkrant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen